, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πρώτη πόλη της Ελλάδας που αποκτά λεωφορείο κινούμενο με φυσικό αέριο

Λίγες μόλις μέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ για τη χρήση φυσικού αερίου κίνησης των οχημάτων, το Αστικό ΚΤΕΛ έκανε ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον.
leoforeio1Από χθες και για λίγες ημέρες βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο που κινείται με φυσικό αέριο, στο πλαίσιο της έρευνας αγοράς της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ ώστε να καταλήξει στην καλύτερη επιλογή, για την αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία της Ηπείρου», η αντικατάσταση θα απαιτηθεί με την έλευση του φυσικού αερίου και το Αστικό ΚΤΕΛ κινήθηκε γρήγορα, αναζητώντας τις πιθανές επιλογές. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Τουρκία, με το μεγαλύτερο τμήμα των μηχανικών του ανταλλακτικών, να είναι γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η επίσημη «πρώτη» του λεωφορείου έγινε πρώτα στο σταθμαρχείο και στη συνέχεια μπροστά στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στεφ. Μουστακλή να αναφέρεται στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για τις αστικές μετακινήσεις της πόλης.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία εικόνα από το κοντινό μέλλον, όμως χρειάζεται να κάνουμε ακόμη πολλά βήματα για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε και για τη λειτουργία του Αστικού και για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους», σημείωσε.
To «παρών» στην παρουσίαση έδωσε ο Αλ. Καχριμάνης που απένειμε τα εύσημα στο Αστικό ΚΤΕΛ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα, προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ και στην προοπτική δημιουργίας ενός τοπικού δικτύου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των μετακινήσεων, αλλά και οργανισμών όπως το ΠΠΓΝΙ και το Πανεπιστήμιο.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας χαρακτήρισε «απαραίτητο σύμμαχο» του Δήμου το Αστικό ΚΤΕΛ για τη βελτίωση των μετακινήσεων, επομένως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.