, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Αστακός” η Κρήτη… λόγω Συνόδου – Σε θέσεις “μάχης” η τοπική αστυνομία

akadimia-650x250
Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την Κρήτη, λόγω της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 26 Ιουνίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Συνόδου, ενός γεγονότος με μεγάλη ιστορική και θρησκευτική αξία, το οποίο θα λάβει χώρα στο νησί μας.
Επειδή όμως ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός, όπως κάθε σημαντικό γεγονός που συμβαίνει στη χώρα μας και στο νησί μας, προκαλεί “πονοκέφαλο” στην αστυνομία, έτσι και η Πανορθόδοξη Σύνοδος και τα μέτρα ασφαλείας, που πρέπει να ληφθούν, απασχολούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την τοπική ΕΛ.ΑΣ., στόχος της οποίας είναι όλα να κυλήσουν ομαλά και… χωρίς απρόοπτα.
Εδώ και περίπου ένα μήνα –ίσως και περισσότερο– ο σχεδιασμός για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν… καταστρώνεται καθημερινά, επιστρατεύοντας σχεδόν όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας για την προστασία και ασφάλεια όλων αυτών των επισκεπτών-συμμετεχόντων της Συνόδου, που θα κατακλύσουν το νησί μας εκείνες τις ημέρες.
Αστυνομικοί από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες των Χανίων, αλλά και ένστολοι από τους υπόλοιπους νομούς του νησιού θα βρίσκονται επί ποδός ολόκληρο το 24ωρο, προκειμένου οι ιεράρχες που θα παραστούν, κατά την παραμονή τους, αλλά και κατά τις μετακινήσεις τους, να απολαμβάνουν τη μέγιστη ασφάλεια.
Όλα πρέπει να κυλήσουν ομαλά, σύμφωνα με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και σε αυτό θα συμβάλλουν ακόμη και ακροβολισμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα βρίσκονται σε αρκετά σημεία γύρω από το Κολυμπάρι, ώστε να “σκανάρεται” ολόκληρη η περιοχή.
Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται όλες αυτές τις ημέρες στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης όσο και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, υπό την καθοδήγηση του υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, ώστε ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας να καλύπτει κάθε ενδεχόμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το υπόλοιπο νησί θα μείνει απροστάτευτο.
Μάλιστα σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού αποτελούν οι μετακινήσεις των ιεραρχών εντός του νησιού, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δε θα γίνουν μόνο… οδικώς.
Στο μεταξύ αρκετές δυσκολίες στη διαμόρφωση του τελικού σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις ιεραρχών και η απόφαση τους για μη συμμετοχή στη Σύνοδο, αλλάζοντας έτσι τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αστυνομία.
Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.