, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Όσο πιο γρήγορα οι δηλώσεις, τόσο πιο πολλές δόσεις ΕΝΦΙΑ»

alexiadis
Δεν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 30ης Ιουνίου, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις ανέφερε πως η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη πως η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι ενιαία, σημειώνοντας πως όσο πιο νωρίς γίνουν οι δηλώσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις και χαρακτήρισε «αναγκαία την πολιτική που ακολουθείται».
«Δεν είμαστε ευτυχείς με αυτά τα μέτρα, είναι μια πολιτική αναγκαιότητα, η οποία δεν έχει εναλλακτική», υπογράμμισε. Την ίδια ώρα, ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι εξετάζεται πιο δίκαιη φορολογία για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για να μεταφερθεί στα καύσιμα, ώστε να φορολογούνται αναλογικά όσοι κινούν τα οχήματα τους περισσότερο. Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε επίσης ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο πώς θα επιβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας από το 2017, αλλά εξετάζονται προτάσεις ομάδας εργασίας που έχει συστηθεί για να βρεθεί ο πιο δίκαιος τρόπος.
Όσον αφορά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, είπε ότι την περασμένη Δευτέρα, κατατέθηκαν στοιχεία για το πόσα παραπάνω ήταν τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και προανήγγειλε νέες διατάξεις, που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που έρχεται, για το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος, αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχε και δεν υπάρχει προστασία για χρέη στο Δημόσιο» αλλά «υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για να πάνε οι πολίτες να προστατέψουν την κατοικία τους ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους».
«Στείλαμε ειδοποιήσεις για τα χρέη στην εφορία», είπε σχετικά με τα κατασχετήρια και προέτρεψε τους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Να πάει ο κόσμος στις εφορίες και να ρυθμίσει ή να εξοφλήσει τα χρέη του, υπάρχουν διαδικασίες», είπε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.