, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα νέα windows σας κάνουν τη ζωή δύσκολη; Κερδίστε μέχρι 10.000 δολάρια!

windows10
Τον Ασκό του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει απόφαση δικαστηρίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η Microsoft καλείται να αποζημιώσει με 10.000 δολάρια και νέο υπολογιστή την Τέρι Γκολντστάιν, μια γυναίκα επιχειρηματία η οποία της καταλογίζει την ευθύνη για απώλεια εσόδων και άλλες επιβαρύνσεις όταν ο υπολογιστής του ταξιδιωτικού της πρακτορείου έγινε δυσλειτουργικός μετά την ακούσια αναβάθμισή του στα Windows 10.
Η Γκολντστάιν μήνυσε την Microsoft Corp. αφού επί ημέρες δεν μπορούσε να παρέχει υπηρεσίες και η τεχνική υποστήριξη της εταιρείας δεν μπορούσε να κάνει τον υπολογιστή της να ανακάμψει. Κέρδισε τη δικαστική μάχη. Η εταιρεία υπέβαλλε έφεση, στη συνέχεια όμως την απέσυρε «για να αποφύγει τα δικαστικά έξοδα».
Η επιθετική τακτική που ακολουθεί η Microsoft μετά την απόφασή της να διαθέσει την αναβάθμιση στα Windows 10 δωρεάν τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους (δηλαδή, έως τις 29 Ιουλίου 2016) σε όλους τους κατόχους νόμιμης άδειας των Windows 8/8.1 και Windows 7, έχει προκαλέσει ενόχληση σε πολλούς χρήστες. Κι αυτό καθώς, είναι πολλοί εκείνοι που καταθέτουν ότι δεν κατανοούν ποια ενέργειά τους προκάλεσε την εγκατάσταση της νέας έκδοσης των Windows. Εξάλλου, είναι γεγονός -όπως άλλωστε μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστές διαφορετικών προδιαγραφών-, ότι η εγκατάσταση των Windows 10 δεν ήταν απρόσκοπτη και συχνά προκάλεσε αναστάτωση στους χρήστες που είδαν τα συστήματά τους να δυσλειτουργούν, ενώ προηγουμένως το σύστημά τους δεν παρουσίαζε προβλήματα.
Εκτός όμως από την πιθανότητα πρόσκλησης προβλήματος μετά την εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης του βασικού λογισμικού κάθε PC που μπορεί να γίνει αποδεκτή, οι χρήστες εμφανίζονται ενοχλημένοι αποδίδοντας στη Microsoft υπερβάλλοντα ζήλο για την υιοθέτηση των νέων Windows. Της αποδίδονται μάλιστα τακτικές που ακολουθούν οι διανομείς κακόβουλου λογισμικού: παρακάμπτει τις ρυθμίσεις τους για τις αυτόματες ενημερώσεις, διατηρεί κρυμμένη στις Περισσότερες Πληροφορίες την επιλογή για άρνηση της εγκατάστασης, αλλάζει την έννοια της επιλογής X στο παράθυρο διαλόγου, επιμένει να ειδοποιεί τον χρήστη για την επικείμενη αναβάθμιση.
Τέλος, η δικαστική απόφαση για την οποία γράφουν οι Seattle Times θεωρείται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το δικαστικό προηγούμενο στο οποίο θα στηριχτεί ενδεχομένως μια μαζική αγωγή όσων χρηστών διαμαρτύρονται online εναντίον των πρακτικών της δημιουργού των Windows για την μετάβαση στα Windows 10.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.