, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζητά πάλι εξηγήσεις από την «Ελληνικός Χρυσός» ο Σκουρλέτης

skourletis-660x300Περαιτέρω εξηγήσεις ζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την «Ελληνικός Χρυσός» σχετικά με την «τεχνική μελέτη μεταλλουργικής μονάδας χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου», σύμφωνα με σημερινή απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.
Ειδικότερα, με βάση τη «Συμμόρφωση προς την υπ’ αριθ. 3191/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Ε’) – Επιστροφή, κατά το άρθρο 102 ΚΜΛΕ, του υποβληθέντος με την υπ’ αριθ. πρωτ. 23506/22-12-2014 αίτηση της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, Προσαρτήματος “ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΥ”», το υπουργείο επισημαίνει πως, κατά την τεχνική κρίση της υπηρεσίας, εντοπίζονται ουσιώδεις ανεπάρκειες / ανακρίβειες, οι οποίες πρέπει να απαντηθούν από την πλευρά της εταιρείας. Η μονάδα μεταλλουργίας συνδέεται με την παραγωγή του τελικού προϊόντος, το οποίο θα προκύπτει από την κατεργασία των μεταλλευμάτων χρυσού.
Μεταξύ άλλων, το υπουργείο διαπιστώνει ανακριβή στοιχεία ως προς τις παραμέτρους βάσης σχεδιασμού, τα αποτελέσματα των πραγματοποιηθεισών δοκιμών της πυρομεταλλουργικής μεθόδου ακαριαίας τήξης και τα αποτελέσματα των υδρομεταλλουργικών δοκιμών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία Outotec.
Να σημειωθεί πως από από την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης εξαρτάται η υλοποίηση στις Σκουριές της μονάδας μεταλλουργίας, ενώ μέχρι σήμερα έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη αδειοδότηση για την μονάδα εμπλουτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα το υπουργείο κάλεσε στην Αθήνα και ενημέρωσε εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.