, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το… «έξυπνο» μαξιλάρι που σταματά το ροχαλητό παίζοντας μουσική!(VIDEO)

eksupno-maksilariΑν έχεις την απορία για την ποιότητα του ύπνου που κάνεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνό σου και με την κατάλληλη εφαρμογή. Επιπλέον υπάρχουν wearable συσκευές που μπορούν να κάνουν το ίδιο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να έχουν το τηλέφωνο ή ένα wristband κοντά τους ενώ κοιμούνται.
Γι αυτό έρχεται το ZEEQ Smart Pillow, ένα νέο project που μπήκε στο KickStarter για χρηματοδότηση και ουσιαστικά είναι ένα έξυπνο μαξιλάρι. Είναι κάτι περισσότερο από ένα μαλακό και αφράτο αντικείμενο για να ξεκουράζεις το κεφάλι σου. Μπορεί να παίξει την αγαπημένη σου μουσική ενώ είσαι ξαπλωμένος, να αναλύει τον ύπνο σου, να σε ξυπνάει έξυπνα, ενώ δεν είσαι σε βαθύ ύπνο και να σε βοηθήσει να μην ροχαλίζεις.


Έχει ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο το οποίο θα σε ακούσει αν ροχαλίζεις, και θα σε δονήσει απαλά ώστε να αλλάξεις θέση, χωρίς όμως να σε ξυπνήσει. Το μαξιλάρι μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σου και μέσω μιας ειδικής εφαρμογής να τσεκάρεις τα στοιχεία που έχει καταγράψει το μαξιλάρι.
Παρόλα αυτά, όσο ωραία και να ακούγονται τα features αυτά, το πιο σημαντικό είναι το πόσο άνετο είναι για να κοιμηθεί κάποιος με αυτό. Πάντως αν η ιδέα να κοιμάσαι πάνω σε ένα smart μαξιλάρι σου ακούγεται ωραία, μπορείς να μπεις στην σελίδα στο Kickstarter και να τους υποστηρίξεις.
Το ZEEQ Smart Pillow ζητά χρηματοδότηση 50.000 δολάρια, έχει καταφέρει να μαζέψει 61.910 δολάρια και απομένουν ακόμη 44 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.