, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δικάζονται στο αυτόφωρο μονομελές οι 74 συλληφθέντες κατά τις εκκενώσεις της ΕΛΑΣ

φωτο αρχείου

dikastiriaΣτο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτηρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.
Άπαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (εννέα και πέντε αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτηρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.
Νωρίτερα  το πρωί, αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία και με πορεία κατευθύνθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.