, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι ρηγματώσεις σε δρόμους και σπίτια της Στρατονίκης… επιδεινώνονται!

 


Συμφωνήθηκε να ζητηθεί η λήψη μέτρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του φαινομένου, και να γίνει καταγραφή των ζημιών από ανεξάρτητο φορέα….
Το θέμα των εκτεταμένων ρηγματώσεων στη Στρατονίκη Χαλκιδικής από τη δραστηριότητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» (η οποία, όπως είναι γνωστό, διενεργεί εξορυκτική δραστηριότητα κάτω από το συγκεκριμένο οικισμό) εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, καθώς και εκπρόσωποι του ΙΓΜΕ, επιτροπή της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος και της Επιτροπής Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΙΤΗΡΟ). Στη διάρκεια της προέκυψε η απόλυτη συμφωνία και κοινή παραδοχή ότι “το φαινόμενο των ρηγματώσεων στη Στρατονίκη, σε σπίται, δρόμους και κοινόχρηστους χώρους του οικισμού, διευρύνεται και επιδεινώνεται, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων.”

Ως προς τις αιτίες του φαινομένου εκφράστηκαν διάφορες εικασίες, αλλά οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην άποψη ότι είναι αναγκαία η σε βάθος διερεύνηση του φαινομένου. Συμφωνήθηκε δε η έκδοση κειμένου, με το οποίο θα επιβάλλεται η λήψη μέτρων από τη πλευρά της μεταλλευτικής εταιρείας, αλλά κυρίως να ζητηθεί η λήψη μέτρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του φαινομένου, και να γίνει καταγραφή των ζημιών από ανεξάρτητο φορέα. Ο Δήμος Αριστοτέλη εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή τη φορά, και μετά από τη συγκεκριμένη σύσκεψη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα αντιδράσουν με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Στρατονίκη
 
(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.