, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νησί σαν τη Χαλκιδική… "έρχεται" πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης
Φωτο Σάββας Αυγητίδης / Σκόπελος σήμερα…
Συνεργασία δήμων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου από τη Σκόπελο, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, Σκιάθου Δ. Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης, Αλοννήσου Π. Βαφίνης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός. Η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σκοπέλου έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2016, γεγονός που επιτεύχθηκε έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες οι οποίες ξεκίνησαν από ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο τον Σεπτέμβριο του 2015, με κυρίαρχο θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Β. Σποράδες.
θα έχουμε συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπέλου μετά από δική του πρωτοβουλία για να υπογραμμίσουμε την αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της γραμμής Θεσσαλονίκης- Σποράδων” είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και σχολίασε “Μέχρι στιγμής η γραμμή πάει πολύ καλά. Πρέπει να πιέσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε σύνδεση όλο τον χρόνο. Και το λέω για άλλη μια φορά. Η συγκεκριμένη γραμμή δεν εξυπηρετεί μόνο τον τουρισμό. Οι προμήθειες που γίνονται στο νησί, αλλά και οι εξυπηρετήσεις που σήμερα γίνονται από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών μπορούν να γίνουν από την Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με στοιχεία των δήμων Σκοπέλου, Σκιάθου, Αλοννήσου αλλά και των τοπικών επιχειρηματιών, έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις αφίξεις και έχει τονώσει περαιτέρω την οικονομία των Β. Σποράδων. Οι προβλέψεις γα τα επόμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, με δεδομένο ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ευρέως γνωστή η δυνατότητα αυτού του ταξιδιού.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σκοπέλου έχει τονίσει «Ελπίζουμε στην υποστήριξη του Γιάννη Μπουτάρη και του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη, με δεδομένο το ενδιαφέρον του Γιάννη Μπουτάρη και των εκεί τοπικών φορέων για την τόνωση της τουριστικής κίνησης, μπορεί να ασκήσει πίεση για για την ένταξη της Σκοπέλου στα προγράμματα κρουαζιέρας των ξένων εταιρειών που πιάνουν και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης»
Η συνάντηση των δημάρχων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου , στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση από την  ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου  skopelos Village   και ακολούθως όλοι οι προσκεκλημένοι  θα συμμετάσχουν στα εγκαίνια πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί της Σκοπέλου.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες του Σάββα Αυγητίδη από τη Σκόπελο πριν από λίγες ώρες…
Σκοπελος, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης

Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Σκόπελος, φωτο Σάββας Αυγητίδης
H ιστορία του νησιού…
Στην πάροδο των αιώνων, η Σκόπελος κατοικήθηκε από… Μακεδόνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Ενετούς και Οθωμανούς, μέχρι τη διακήρυξη της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας το 1832. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατακτήθηκε από τις δυνάμεις του γερμανικού άξονα ενώ, το 1944 εντάχθηκε διοικητικά στον νομό Μαγνησίας του διαμερίσματος της Θεσσαλίας. Στη Σκόπελο διατηρούνται ζωντανά πλήθος εθίμων και παραδόσεων, ενώ η δομή της κοινωνίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μητριαρχική. Ο πληθυσμός της δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες συνολικά Υπάρχουν στην Σκόπελο παραλίες με χρυσή άμμο, όπως ο Στάφυλος, με λεπτό χαλίκι, όπως η Καστάνη και η Μηλιά, και με βότσαλο, όπως ο Πάνορμος. Η συνύπαρξη των κρυστάλλινων νερών και της πλούσιας βλάστησης έχει χαρίσει στη Σκόπελο τον τίτλο του «πράσινου και μπλε» νησιού. Το συνολικό μήκος των παραλιών της ξεπερνά τα 100 χλμ, με πολλές από αυτές να προσεγγίζονται μόνο δια θαλάσσης. Οι πολυάριθμοι κολπίσκοι, οι σπηλιές και οι ανοιχτές στο πέλαγος παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για κολυμβητές, δύτες και ιστιοπλόους από όλον τον κόσμο. Μεταξύ των μόνιμων κατοίκων υπάρχουν και αρκετοί χειμερινοί κολυμβητές / φωτο Σάββας Αυγητίδης – Αύγουστος 2016
Σκόπελος φωτο Σάββας Αυγητίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.