, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Να και ένας υπουργός που… πληρώνει από την τσέπη του!

         mardas copy
Η επίσκεψη δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του υπουργείου… Αυτό σημαίνει ότι πλήρωσε από την… τσέπη του το ταξίδι. Πήγε δηλαδή διακοπές καλοκαιρινές και με την ευκαιρία έκανε επαφές με τους θεσμικούς και όχι μόνο παράγοντες….
Στην τελευταία αράδα ενός δελτίου τύπου από το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται η είδηση για τον Δημήτρη Μάρδα. Η ανακοίνωση αναφέρεται στην επίσκεψη του κ. Μάρδα στη Λέσβο και στις επαφές που είχε εκεί.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: «Η επίσκεψη δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών». Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μάρδας πλήρωσε από την… τσέπη του το ταξίδι. Πήγε δηλαδή διακοπές καλοκαιρινές και με την ευκαιρία έκανε επαφές με τους θεσμικούς και όχι μόνο παράγοντες.
Όχι σαν κάτι άλλους κυβερνητικούς που πηγαίνουν για δουλειά κάπου και… αυξάνουν τις ημέρες της παραμονής τους σε ένα μέρος για να κάνουν διακοπές.
Κατά τα άλλα, ο φυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Λέσβου και συζήτησε με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής δυνατότητες συνεργασίας με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας καθώς και την προβολή του νησιού στο εξωτερικό. Διαπιστώθηκε ότι η προβολή, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διεθνώς, του προσφυγικού προβλήματος στο νησί σε συνδυασμό με την παρουσίαση εικόνων που δεν απηχούν την πραγματικότητα, οφείλουν να αντιμετωπιστούν με δράσεις επικοινωνίας και εξωστρέφειας, που να απεικονίζουν την πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο της προβολής του νησιού μέσω των δράσεων του ΥΠΕΞ, συζητήθηκε, ενδεικτικά, η διοργάνωση Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής στη Μυτιλήνη. Ο κ. Υφυπουργός παρευρέθηκε, επίσης, στο 2ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο Μόλυβο, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε επιχειρήσεις του νησιού με αντικείμενο τα θερμά λουτρά και τα ποτά. Σημειώνεται ότι ομάδα εργασίας συνεργατών του κ. Υφυπουργού,  έχει καταθέσει στην Υφυπουργό Τουρισμού ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των θερμών πηγών της χώρας.
Τέλος, ο κ. Μάρδας, από κοινού με τον Περιφερειάρχη, συζήτησαν τα εναπομείναντα προβλήματα αναφορικά με την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου “Σάρλιτζα”, το οποίο κτίστηκε το 1909 και σταμάτησε να λειτουργεί το 1980, ως κέντρο λουτροθεραπείας.
Βαγγέλης Στολάκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.