, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ληστείες, κλοπές και απάτες στη Θεσσαλονίκη

agiou-pnevmatos-thess (7)
Από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούνται επισταμένες αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υποθέσεων κάθε μορφής αδικημάτων.
Στο πλαίσιο των  ερευνών αυτών, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • Εξιχνιάσθηκε περίπτωση ληστείας στην περιοχή της Μενεμένης

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 44 και 29 ετών (άντρας-γυναίκα) για ληστεία κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, ξημερώματα της 25-08-2016, ο 44χρονος, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσέγγισε σταθμευμένο αυτοκίνητο εντός του οποίου βρίσκονταν ο 50χρονος ιδιοκτήτης του και η 29χρονη γυναίκα και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από τον 50χρονο χρηματικό ποσό, ενώ η γυναίκα αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά του αντικείμενα.

  • Εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής από οικία στην περιοχή της Τούμπας

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και υπεξαίρεση. Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε 52χρονος ημεδαπός, ο 44χρονος, εκμεταλλευόμενος τη σωματική του αναπηρία και την εμπιστοσύνη του, από τις 25-06-2016 και για χρονικό διάστημα (20) ημερών εισήλθε στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Τούμπας με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) τηλεόραση. Επιπλέον, την 22 και 23-07-2016 χρησιμοποιώντας την τραπεζική κάρτα ανάληψης του 52χρονου, προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού (420) ευρώ και στη μεταφορά χρηματικού ποσού (1.210,90) ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του.

  • Εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής από κυλικείο στην περιοχή του Ευόσμου

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, σε βάρος 37χρονου ομογενή, για κλοπή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2013 διέρρηξε κυλικείο στο δημοτικό πάρκο του Ευόσμου, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.

  • Εξιχνίαση περίπτωσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης, σε βάρος 50χρονης αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας για «Απάτη», διότι την 16-06-2016, από κοινού με συνεργό της, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με 82χρονη ημεδαπή, την εξαπάτησαν και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.