, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυλαία αύριο για τα «Μερκούρεια 2016»!

agori me balitsa 1 ΚΘΒΕ
Με τις δυο θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ κορυφώνονται και ολοκληρώνονται αύριο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών τα «Μερκούρεια 2016», ο μεγάλος και καταξιωμένος θεσμός που αποτελεί εδώ και 22 χρόνια τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η αυλαία πέφτει αύριο, Κυριακή 28 Αυγούστου, με την «Απολογία του Σωκράτη», ενώ σήμερα ανεβαίνει «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Κένι Μάικ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Κ.Παπαγεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Τασούδης
Χορογραφία: Έντι Λάμε
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Ζώρα
Παίζουν: Λίλα Βλαχοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Δημήτρης Καρτόκης, Άγγελος Νεράντζης, Τιμολέων Παπαδόπουλος
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ…
Ο μικρός Ναζ ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Λονδίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες, με μόνη του συντροφιά την Κρίσια – ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του.
-ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 8€

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

«Απολογία του Σωκράτη» του Πλάτωνα
Στα αρχαία ελληνικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ
Διδασκαλία Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνικός χώρος, Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης
Μακέτες, Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Σκηνογραφικός σχεδιασμός κλεψύδρας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κώστας Κοτσανάς
Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα-επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη
Σωκράτης: Βασίλης Καραμπούλας
Μέλητος: Γιάννης Κολόι
ΤΟ ΕΡΓΟ…
Πρόκειται για την αυθεντική Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλήθηκε από τον Σωκράτη και καταγράφηκε με ακρίβεια από τον παρόντα νεαρό μαθητή του, Πλάτωνα, και κάνει την παρακολούθησή της για τους θεατές-δικαστές μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που επιχειρείται και υλοποιείται πρακτικά, να μιλιέται η αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι, ώστε ν’ ακούγεται με έναν φυσικό, άμεσο και οικείο τρόπο χωρίς χαρακτήρα πειραματισμού, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη ενότητα όλων των μορφών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
-Τιμή εισιτηρίων: Προπώληση 12€ και 10€ φοιτητικό και ανέργων – Είσοδος 15€ και 12 φοιτητικό και ανέργων

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.