, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας η επιστολή της Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου»

βουτσης
Ερωτηθείς για την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ κ. Γεωργίου, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενο πρόσωπο» τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι ταυτόχρονα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ήταν και υπάλληλος του ΔΝΤ για να συμπληρώσει τα συντάξιμά του χρόνια.
Αναφορικά με την επιστολή της Κομισιόν, τη χαρακτηρίζει ανοικτή και εκτός ορίων υποστήριξη στον κ. Γεωργίου. «Νομίζω πως η ψύχραιμη απάντηση που δόθηκε από πλευράς του υπουργού Οικονομικών θέτει τα πράγματα σε σωστή βάση» σημειώνει ο κ. Βούτσης και προσθέτει:
«Εάν η Κομισιόν θεωρεί πράγματι, ότι έχει να προσφέρει στην αντικειμενική αποτίμηση εκείνης της περιόδου και σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μπορεί να ζητήσει να παραστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να μαρτυρήσει για το δίκιο του κ. Γεωργίου».
Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι η επιστολή της Κομισιον οφειλεται στον «ενδόμυχο φόβο (της) μήπως υπάρξει μία επιμέρους έστω ανατροπή στο κεντρικό αφήγημα με το οποίο η χώρα χρεώθηκε όσα χρεώθηκε και κυρίως τις λανθασμένες, όπως όλοι ομολογούν, “θεραπείες” για τα μνημόνια».
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης αναφέρεται και στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλώνοντας ότι θα δοθούν 4 άδειες και επικρίνει όσους μέμφονται την κυβέρνηση, καθώς όπως λέει δεν αναλογίζονται ότι επί 20 χρόνια υπήρξε ένα παράνομο πεδίο.
Ερωτηθείς για τυχόν πρόωρες εκλογές ο πρόεδρος της Βουλής αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ τέλος, μιλώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, υπογραμμίζει ότι «η γερμανική πλευρά πρέπει να τακτοποιήσει, κάποτε, τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.