, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τραγικό θάνατο βρήκε άνδρας στο Άγιον Όρος

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 32χρονος στο Άγιον Όρος, όπου είχε μπει παράνομα.

Της Φιλίππα Βλαστού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Karfitsa.gr ο άνδρας βρισκόταν στη Μονή Εσφιγμένου, όταν στις 23 Αυγούστου, τα ξημερώματα έπεσε από ύψος αρκετών μέτρων με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος καταγόταν και διέμενε στην Ελλάδα, βρέθηκε νεκρός από κάποιο μοναχό  στο κτίριο της Μονής που είναι υπό κατάληψη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Karfitsa ότι από την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία, σημάδια ή ενδείξεις που να οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιε πηγές προσθέτουν ότι το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή ατυχήματος δεν έχει εξακριβωθεί, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο άτυχος άνδρας, για άγνωστους λόγους είχε μπει παράνομα στο Άγιον Όρος, αυτό το επιβεβαίωσε και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, τονίζοντας ότι : «Ο καθένας που μπαίνει πρέπει να έχει την άδεια εισόδου, που λέγεται διαμονητήριο, ο 32χρονος, από την ενημέρωση που έχουμε δεν είχε πάρει την άδεια».

Επιπλέον, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 32χρονος είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Εσφιγμένου: «Από τα τηρούμενα στοιχεία του Γραφείου Προσκυνητών της Ουρανουπόλεως προκύπτει ότι επ’ ονόματι του νεκρού είχε εκδοθεί διαμονητήριο μόνο της 25η Μαρτίου του 2011 και ποτέ άλλοτε. Άρα είτε βρισκόταν συνεχώς στο Άγιον Όρος είτε εισήλθε αργότερα χωρίς διαμονητήριο, δηλαδή παρανόμως ».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.