, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω διαδρομή μου στη Θεσσαλονίκη»

philippe-rayΝέο Γάλλο πρόξενο διαθέτει εδώ και λίγες μέρες η Θεσσαλονίκη με τον Philippe Ray να αναλαμβάνει τα ηνία από τον προκάτοχο του Κριστόφ Λε Ριγκολέρ.
Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο νέος πρόξενος της Γαλλικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, «βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω την ευρωπαϊκή μου διαδρομή στη Θεσσαλονίκη, όπου η γαλλική παρουσία είναι ισχυρή και μακρόχρονη, κατ’εικόνα της ελληνογαλλικής φιλίας. Γενικότερα, η Βόρεια Ελλάδα, με τη μακρά της ιστορία, βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών ευρωπαϊκών προκλήσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ray.
Όπως αναφέρει για τα νέα του καθήκοντα, «είναι πολλαπλά καθώς συγκεντρώνουν, υπό ενιαία διεύθυνση και σε κοινές  εγκαταστάσεις, το Γενικό Προξενείο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Αυτή η δομή, που εγκαινιάστηκε το 2011, επιτρέπει τον καλύτερο συντονισμό και διασφαλίζει τη συνοχή των δράσεων της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο επαφών με τις τοπικές αρχές όσο και σε επίπεδο ενεργειών συνεργασίας και επιρροής, υπό την εποπτεία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα και σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες του στην Αθήνα».
Ο ίδιος δεν ξεχνά να αναφέρει τη δράση των προκατόχων του, Christian Thimonier και Christophe Le Rigoleur, ενώ χαιρετίζει την προσήλωση και τη διαθεσιμότητα του συνόλου του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, του Ινστιτούτου και του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.