, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρώσοι αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι έπιασαν σήμα από εξωγήινο πολιτισμό!

diastimika-tileskopiaΜε ένα χρόνο καθυστέρηση, Ρώσοι ραδιοαστρονόμοι ενημέρωσαν την επιστημονική κοινότητα ότι έπιασαν σήμα από αστέρι που απέχει 95 έτη φωτός από τη Γη.
Τα νέα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το σήμα να προήλθε από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.
Προς το παρόν πάντως τα αμερικανικά ραδιοτηλεσκόπια δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάτι.
«Το να λαμβάνεις κάποιο σήμα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αλλά αυτό εντοπίστηκε από Ρώσους αστρονόμους, που είναι πολύ ικανοί. Το βρήκαν στην κατεύθυνση ενός αστρικού συστήματος που ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί γνωρίζαμε ότι είχε πλανήτη. Για αυτό φυσικά και θα ακολουθήσουμε αυτό το σήμα» δήλωσε ο Αμερικανός αστρονόμος, Σεθ Σόστακ.
Το άστρο HD-164595 βρίσκεται στον αστερισμό του Ηρακλή και είναι γνωστό ότι έχει τουλάχιστον έναν εξωπλανήτη γύρω του, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων.
Το ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο που έκανε την ανακάλυψη, βρίσκεται στο βόρειο Καύκασο.
«Δεν βρήκαμε κάτι στο εύρος των συχνοτήτων που θεωρούν ότι εντόπισαν το σήμα. Μπορεί να ήταν ο ΕΤ και να έφυγε. Πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να πρόκειται για παρεμβάσεις, το ραντάρ κάποιου αεροσκάφους, που πέρασε πάνω από την κεραία την ώρα που μελετούσαν το συγκεκριμένο σημείο» ανέφερε ο Σόστακ.
Η υπόθεση του ραδιοσήματος θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα σε διεθνές αστρονομικό συνέδριο στο Μεξικό, ενώ αναμένεται και σχετική επιστημονική δημοσίευση.
Την ίδια ώρα, διάφορα ραδιοτηλεσκόπια συνεχίζουν να χτενίζουν τον ουρανό, γιατί τελικά η αλήθεια ίσως να βρίσκεται κάπου εκεί έξω…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.