, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Mαχαίρι» στα οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα

λεφταΧωρίς τέλος η «σφαγή» των κοινωνικών επιδομάτων, καθώς δεν είναι μόνο οι συντάξεις που μειώθηκαν, αλλά και τα οικογενειακά όπως και τα αναπηρικά επιδόματα με τους πολίτες να βλέπουν να χάνεται κάθε ελπίδα πλέον.
Η αξιολόγηση πλησιάζει με τους δανειστές να έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία επιστροφής τους και η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στα σχοινιά με τον χρόνο στην κλεψύδρα να τελειώνει επικίνδυνα.
Ποιες είναι οι περικοπές που ήρθαν:
1. Οι μειώσεις σε παλιά και νέα επικουρική φτάνουν και τα 138,94 ευρώ, ενώ σε ποσοστό φτάνουν και στο -47,42%! Οπως φαίνεται στα σημειώματα των συνταξιούχων, το ποσό που πληρώθηκαν στις 2 Αυγούστου ήταν χωρίς μείωση. Με το δεύτερο κύμα περικοπών που εμφανίζεται στην πληρωμή της 2ας Σεπτεμβρίου και «τσεκουρώνονται» 150.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, η παλιά σύνταξη διαγράφεται τελείως και στη θέση της μπαίνει ένα νέο ποσό βασικής επικουρικής σύνταξης που είναι κατά πολύ μικρότερο από το προηγούμενο.
 
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.