, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα 4 κανάλια που πλειοδότησαν στη δημοπρασία των αδειών

ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ-660x300Τα ξημερώματα ύστερα από μία διαδικασία – θρίλερ, που κράτησε 66 ώρες, ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες της δημοπρασίας που έγινε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Ιωάννης Καλογρίτσας, Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1) και Βαγγέλης Μαρινάκης είναι οι νέοι καναλάρχες. Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό, ένα πολύ μεγάλο ποσό που ξεπερνάει ακόμα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες της κυβέρνησης, όπως είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ν. Παππάς.
Πόσα “χτύπησαν”
ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος  – 43,6 εκατ.ευρώ
Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας – 52,6 εκατ.ευρώ
AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού – 75,9 εκατ.ευρώ
Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης – 73,9 εκατ.ευρώ
Άδεια δεν παίρνουν δύο από τα υφιστάμενα κανάλια, το Star (οικογένεια Βαρδινογιάννη) και ο Alpha (Κοντομηνάς), ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και η εταιρεία Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη. Την πέμπτη μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης με 61,5 εκατ. ευρώ, την έκτη ο Alpha με 61 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου με 18 εκατ. ευρώ και το Star με 13 εκατ. ευρώ. Το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, δηλαδή το MEGA, ο ALPHA, το STAR, και το EPSILON.
“Τέλος σε 27 χρόνια ανομίας”
Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας, τόνισε, εξερχόμενος του κτηρίου της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. «Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών», υπογράμμισε ο κ. Παππάς. Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια, σημείωσε ο κ. Παππάς . Η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες. Ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.