, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκινά αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής – Μετά τις θερινές διακοπές…

ΑΘΗΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
Ξεκινά και πάλι αύριο μετά τις διακοπές του καλοκαιριού η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Από τις καταθέσεις των προσώπων που ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα, φίλων του Παύλου Φύσσα αλλά και αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης, φαίνεται να επιβεβαιώνεται πως η ομάδα χρυσαυγιτών που επιτέθηκε στην παρέα Φύσσα, ενεργοποιήθηκε το επίμαχο βράδυ μετά από κεντρική εντολή που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο τρόπος της “κινητοποίησης” των μελών της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας είναι κεντρικό ζήτημα για την Πολιτική Αγωγή καθώς αναδεικνύει την δομή και λειτουργία “εγκληματικής οργάνωσης” που δρα συντονισμένα και οργανωμένα. Κατά την εκτίμηση των συνηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, η μέχρι στιγμής διαδικασία επιβεβαιώνει πλήρως όσα προέκυψαν από την έρευνα των ανακριτριών της υπόθεσης, σύμφωνα με τις οποίες λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός ο μουσικός “με τηλεφωνικά μηνύματα (SMS), μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Τ.Ο. Νίκαιας, ενεργοποιήθηκαν, μέσα σε δέκα πέντε (15) λεπτά της ώρας περίπου, σαράντα (40) και πλέον μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», τα οποία έφθασαν στην περιοχή. Τα άτομα αυτά επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες, εφοδιασμένα με κράνη, κοντάρια και σιδερογροθιές, ενώ ακολουθούσαν και άλλοι, με ΙΧΕ αυτοκίνητα”.
Στις επόμενες συνεδριάσεις το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος της πλευράς Φύσσα για την εξέταση δύο μαρτύρων ,ενός αυτόπτη της δολοφονίας και ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και επί αιτήματος της Υπεράσπισης για κλήτευση των πρώην υπουργού Νίκου Δένδια.
Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων από την “δικογραφία Φύσσα”, η διαδικασία θα προχωρήσει στην εξέταση της δικογραφίας που αφορά την άγρια επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομάδα χρυσαυγιτών που επέβαιναν σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις αλιεργάτες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να διαφύγουν, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλαπλά άγρια χτυπήματα και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.
Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι οι Αναστάσιος Πανταζής, κατά την δικογραφία πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός.
Η διαδικασία αύριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Εφετείου, ενώ στις 6 και στις 8 του μήνα η δίκη θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τον Σεπτέμβριο οι δικάσιμοι που ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο είναι 5, 6,8,9,12,13,19,23 και 27.
Πηγή: iefimerida.gr
ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.