, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με εξαγγελίες ύψους 246 εκατ. ευρώ στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

deth (2)
Λύνουν τα χέρια του κυβερνητικού επιτελείου που προετοιμάζει την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο τα 246 εκατ. ευρώ τα οποία αποτελούν το τίμημα των τεσσάρων αδειών που δημοπρατήθηκαν. Τα έσοδα αυτά πρόκειται να κατευθυνθούν σε δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, και στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως οι δράσεις αυτές.
Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου απαντούν στους κακόπιστους ότι δεν υπάρχει κάποιος κωδικός στη συμφωνία με τους εταίρους που να δεσμεύει τα πρόσθετα έσοδα του Δημοσίου για τη δημοσιονομική πολιτική.
Αντιθέτως, όπως τονίζουν, τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και δη για τις επί χρόνια πληττόμενες ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι.
Σύμφωνα με το Έθνος, από το Σαββατοκύριακο κιόλας ξεκίνησε η αναζήτηση στοχευμένων κινήσεων από στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου στις αλλεπάλληλες συσκέψεις να καταλήξουν στην τελική πρόταση προς τον πρωθυπουργό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, περιγράφοντας αναλυτικά τα επόμενα βήματα και τις αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.