, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο δήμος και η ΔΕΘ "τρίβουν τα χέρια τους"

thessaloniki2014
Για ρεκόρ δεκαπενταετίας στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ποζρικίδης, σε συνέντευξη τύπου,  μεγάλη πληρότητα θα καταγραφεί και τον Σεπτέμβριο λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Αν το καλοκαίρι πήγαν καλά τα πράγματα, ο Σεπτέμβριος θα τινάξει το κοντέρ στο κόκκινο. Η πόλη και οι δρόμοι θα γεμίσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ποζρικίδης.
Ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Πέγκας, πρόσθεσε ότι «τα πρώτα στοιχεία μιλούν για πληρότητα των ξενοδοχείων κατά 86% -92% τους μήνες από Ιούνιο έως και Αύγουστο. Είναι πρωτοφανής η πληρότητα για το φετινό καλοκαίρι. Οι ξενοδόχοι μιλούν για ρεκόρ δεκαπενταετίας όσο αφορά τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη. Αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί καθώς έχουμε φτάσει ως δήμος και ως Θεσσαλονίκη σ΄ ένα σημείο ωρίμανσης σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη…»
Η εκτόξευση των αριθμών έχει συμβεί, κατά γενική ομολογία, κυρίως λόγω της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας – με επικεφαλής την τότε αντιδήμαρχο Μαρία Πασχαλίδου  (βλ φωτο με δήμαρχο Μπουτάρη) – και της προβολής της διεθνώς, με την κινητοποιίηση και συμμετοχή κυρίως της νεολαίας…
Πασχαλίδου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.