, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Σήκωσαν" χρηματοκιβώτια από εταιρίες της Θεσσαλονίκης

χρηματοκιβωτιο-κλοπη
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν μετά από επισταμένη και μεθοδική έρευνα που διενήργησαν, δύο περιπτώσεις κλοπής χρηματοκιβωτίων, από ισάριθμες εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, που έλαβαν χώρα κατά το έτος 2015.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς ημεδαποί ηλικίας 47, 57 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, αρχές Ιουνίου του 2015, αφού εισήλθαν παράνομα, σε χώρους δύο εταιρειών, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα, ενώ αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και από άλλα σημεία των εταιρειών.
Η συνολική λεία των δραστών ανέρχεται σε 291.000 ευρώ, 30.000 δολάρια Η.Π.Α., χρυσές λίρες, κοσμήματα, επιταγές, μετοχές, τραπεζικά βιβλιάρια και έγγραφα των εταιρειών.
Σημειώνεται ότι, οι δύο πρώτοι εμπλεκόμενοι, έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.