, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Tόνοι… λάσπης στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού!

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ



“Μετά την αντάρα…. πλημμυρισμένα σπίτια στην Αγία Τριάδα… ολο το παραλιακό μέτωπο κατεστραμμένο….
φαγάνες απομακρύνουν τόνους λάσπης, χείμαρροι ακόμη παρασέρνουνε ότι βρουν, ενώ δεν έχουμε ούτε νερό, ούτε ρεύμα…” γράφει στο fb η Elena Chatzopoulou  ενώ ο George Vellidis ανέβασε αυτή τη φωτο σημειώνοντας “188 χιλιοστά σε λίγες ώρες!!!”

Περισσότερα από 350 χιλιοστά βροχής -περίπου όσο βρέχει στη διάρκεια ενός έτους στη Θεσσαλονίκη– κατέγραψε από το βράδυ της Δευτέρας έως χθες ο Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Μηχανιώνας, που φιλοξενείται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (32χλμ από την Θεσσαλονίκη). «Πρώτη φορά από τότε που λειτουργεί ο Μετεωρολογικός Σταθμός στην Ακαδημία κατέγραψε τέτοια νούμερα» δήλωσε ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Μακεδονίας, Δρ. Δημήτριος Γουργούλης. Τέσσερα κτίρια της ΑΕΝ Μακεδονίας (μηχανουργείο, διοικητήριο, σωστικά, διευθύνσεις) πλημμύρισαν. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας, με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος στην απορροή των υδάτων, προσπαθεί από χθες να καθαρίσει από τη λάσπη τις δεκάδες αίθουσες που πλημμύρισαν και να περισώσει ό,τι μπορεί από έγγραφα και εξοπλισμό που βράχηκαν. «Προς το παρόν δε είναι δυνατόν να γίνει εκτίμηση των ζημιών, δεν έχουμε δώσει καν ηλεκτροδότηση, την οποία πάντως πιστεύουμε ότι διακόψαμε εγκαίρως για να προστατεύσουμε τον εξοπλισμό μας, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας ήταν εδώ και ο διοικητής και εξαρχής έγινε προσπάθεια να περιορίσουμε τις πιθανές ζημιές» τόνισε ο κ. Γουργούλης. Η εξεταστική περίοδος στην ΑΕΝ Μακεδονίας ανεστάλη για τρεις ημέρες και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα. ες και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.
—-
Αμεσα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων από την θεομηνία εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μαζί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Ο κ. Τόσκας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων πως άκουσε τα προβλήματα των πληγέντων και διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι δήθεν αποδοκιμάσθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο . Όπως ανέφερε οι κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος απέφυγε να εμφανισθεί και να παραστεί στις επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου με τους πληγέντες. Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι ανά την επικράτεια πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
—-
Σύμφωνα με ανακοίνωση “Ο ∆ήµος Θερµαϊκού επλήγη τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραία καιρικά φαινόµενα, µε συνέπεια εκτεταµένες καταστροφές σε δηµόσιες υποδοµές και υπηρεσίες και σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Η περιοχή µας ετέθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και µε όλες του τις δυνάµεις ο δήµος και πολλοί εθελοντές δηµότες αγωνίζονται για την κατά το δυνατόν µεγαλύτερη αποκατάσταση των ζηµιών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και προκειµένου να γίνει πλήρης καταγραφή των ζηµιών, καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής του ∆ήµου Θερµαϊκού που υπέστησαν υλικές ζηµιές να προσέλθουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του ∆ήµου και να υποβάλουν αίτηση – αναφορά, στην οποία θα περιγράφονται οι καταστροφές που υπέστησαν. Σηµεία υποβολής των αιτήσεων – αναφορών είναι: στην Περαία στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας (∆ευκαλίωνος 23), στην Αγία Τριάδα, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα Αγίας Τριάδας, στην Επανοµή, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα Επανοµής και στην Ν.Μηχανιώνα, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα Ν.Μηχανιώνας. Τηλ. επικοινωνίας και πληροφοριών: Περαία, κα.Καρακώστα Β. – 23920 22341 Αγία Τριάδα, κα.Κατσαρίδου Χ. – 23920 52400 Επανοµή, κα.Συροπούλου Ε. – 23923 30104 Ν.Μηχανιώνα, κα.Ορµυλιώτου ∆. – 23923 30344″

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.