, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πήγε στην… Γερμανία!

160909-Ντίσελντορφ1
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη θεματική έκθεση τουρισμού με τίτλο «TOURNATUR 2016» που πραγματοποιήθηκε στo Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.
Θέμα της έκθεσης ήταν ο τουρισμός υπαίθρου, μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, στην οποία επενδύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του στόχου της για δωδεκάμηνο τουρισμό στην περιοχή, καθώς έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να υπηρετήσει τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις περιοχές, τις δυνατότητές τους και τα στοιχεία που την καθιστούν σημαντικό προορισμό φυσιολατρικού τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του «μυθικού» Ολύμπου, και της «εξωτικής» Χαλκιδικής, ορεινής και παραθαλάσσιας. Επιπλέον, σημαντική ήταν η προβολή της περιοχής του Δέλτα Αξιού και του παρατηρητηρίου πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη, του Εθνικού Πάρκου της ακριτικής λίμνης Κερκίνης, της λίμνης Δοϊράνης, των μονοπατιών των βουνών Πάικο και Μπέλλες αλλά και σημαντικών προορισμών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Το περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας γειτνίαζε με το περίπτερο της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη παρουσίαση του Ολύμπου και την διερεύνηση τρόπων συνεργασίας με σκοπό την καλύτερη προβολή του «μυθικού» βουνού.
Έμφαση επίσης δόθηκε σε δραστηριότητες όπως είναι το περπάτημα στο βουνό, η αναρρίχηση, το ποδήλατο βουνού, οι διακοπές σε κάμπινγκ κλπ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύοντας στο θεματικό τουρισμό, επενδύει σε τέτοιου είδους εκθέσεις, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της ώστε να καταστήσει την περιοχή ως προορισμό δωδεκάμηνου τουρισμού».
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Ελλάδος Γρηγόρης Δελακούρας μαζί με το επιτελείο του, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Κουτσογιάννης και Δημήτριος Μάντσιος. Επίσης, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πιερίας που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο Ευαγγελία Ξυπτερά και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής που εκπροσωπήθηκε από την κ. Τάνια Ακριτίδου.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν σημαντικοί επιχειρηματίες του τουριστικού κόσμου κυρίως από χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.