, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύσκεψη για τις καταστροφές από την κακοκαιρία στο δήμο Θερμαϊκού

kouroumplis2Ευρεία συνάντηση υπό τον Υπουργό ΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης με κύριο θέμα, μεταξύ άλλων, τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, λόγω των ακραίων φυσικών φαινομένων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός ΕΣΔΑ κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας κυρία Κυριακή Τεκτονίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος- Υποστράτηγος κ. Δήμος Αναγνωστάκης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικήτας Φραγκισκάκης.
Στην σύσκεψη συζητήθηκε η αποκατάσταση των 7 ρεμάτων του Δήμου και αποφασίστηκε η ένταξη σχετικής μελέτης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα με την άμεση επαναπροκήρυξή τους ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος, οι πόροι να κατευθυνθούν άμεσα στο μεγάλης σημασίας αυτό έργο.
Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα του δικτύου ύδρευσης, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Θα υπάρξει άμεση συνδρομή του στρατού προς αποκατάσταση του οδικού δικτύου και το ΥΠΕΣΔΑ θα συνδράμει οικονομικά στο ζήτημα αυτό. Την Κυριακή θα επισκεφτεί τον Δήμο Θερμαϊκού ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης, για να συζητηθεί το θέμα αυτό του οδικού άξονα.
Τέθηκε, ακόμα, το ζήτημα της αντιστήριξης του Κέντρου Υγείας. Με πρωτοβουλία του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αύριο θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας κλιμάκιο μηχανικών του ΙΓΜΕ για να προσδιορίσουν τον τρόπο αντιστήριξής του.
Ένα επιπλέον θέμα συζήτησης ήταν το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει στους επαγγελματίες της περιοχής, οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο και στις καλλιέργειες και η ανάγκη επανακατασκευής του ρέματος Μηχανιώνας.
Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα διευθετηθούν κατόπιν συνεννόησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, εκκρεμότητες των επαγγελματιών προς το Δημόσιο.
Δεσμεύτηκε, ακόμα, να υπάρξει συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.
Ο Υπουργός, επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα ενεργοποιήσει την ΕΥΑΘ Παγίων προκειμένου να προχωρήσει στη μελέτη βελτίωσης της διατομής του μεγάλου ρέματος της Μηχανιώνας.
 
(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.