, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτό θα ρωτούσα στον πρωθυπουργό…

της Μαρίας Πασχαλίδου*
Τον Ιούνιο του 2006 η Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης -σε συνεδρίασή της στην Αθήνα  – αποφασίζει τη δημιουργία του «Κέντρου για την ανάπτυξη πολιτικών νεολαίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» ( Youth Policy Development Centre). Στη συνεδρίαση αυτή,  όπου πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, ήταν παρόντες εκπρόσωποι  της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Από τον Ιούνιο του 2006 ΟΜΩΣ δεν έγινε καμιά κίνηση από την Ελληνική κυβέρνηση για την ενεργοποίηση της απόφασης αυτής Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διοίκηση Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης –  έχοντας πάρει μετά από διαγωνιστική διαδικασία  τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας  – έκανε σειρά από επαφές σε εθνικό επίπεδο και ενημέρωσε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλευράς.
H  όποια κίνηση επανενεργοποίησης της απόφασης του 2006 θα έπρεπε να προέλθει από την ελληνική κυβέρνηση με επίσημη επιστολή της μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσφατα μάθαμε ότι οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσσυφοπέδιο, πΓΔΜ, Μαυροβούνιο και τη Σερβία υπέγραψαν τη σύσταση του Κέντρου Νεολαίας με έδρα τα Τίρανα!
Γιατί δεν δρομολογήθηκε η ενεργοποίηση της απόφασης του 2006 και η έναρξη του διάλογου ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Συμβούλιο της Ευρώπης παρόλο ότι ενημερώθηκε στο ραντεβού που είχαμε στο γραφείο του ο Υπουργός Εξωτερικών και με επιστολή, όπως μας ζητήθηκε, το Υπουργείο Πολιτισμού;
Γιατί χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη της Θεσσαλονίκης να γίνει η έδρα της άσκησης πολιτικής για νέους και παρακολούθησης ελέγχου των εφαρμοζόμενων πολιτικών νεολαίας;
*Πρ. αντιδήμαρχος νεολαίας και νυν πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ / Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.