, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αγιασμοί και πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

02DSC_0343Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπησαν τη Δημοτική Αρχή και παρακολούθησαν τους Αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και φυσικά τους μαθητές που επέστρεψαν στα θρανία.
Διευθυντές κι εκπαιδευτικοί, αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, προχώρησαν στην ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στη λειτουργία των  σχολείων ενώ οι μαθητές ξεκινούν κανονικά το σχολικό ωράριό τους από αύριο, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο κ. Δεμουρτζίδης επισκέφθηκε αρχικά στη Σταυρούπολη το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ καθώς και το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ όπου ο  Αγιασμός τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύναμη της αγάπης και της ομορφιάς που υπερισχύουν πάντα, ενώ προέτρεψε τα παιδιά να διώξουν κάθε φόβο από μέσα τους.
Στη συνέχεια ο κ. Δεμουρτζίδης επισκέφθηκε το 3ο ΓΕΛ στα Μετέωρα όπου παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Η κ. Πατουλίδου μίλησε στα παιδιά για την εμπειρία της ως μητέρα και ως πρωταθλήτρια και ζήτησε από τους μαθητές να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να προσπαθούν και τότε σίγουρα θα έρθει το αποτέλεσμα. «Το ‘’Για την Ελλάδα’’ ήταν το αποτέλεσμα στόχων και προσπάθειας και ήρθε σε μια συγκυρία που μοιάζει με τη σημερινή» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πατουλίδου που ζήτησε από τα παιδιά να πιστέψουν στη δύναμη που έχουν μέσα τους και είναι ανεξάντλητη.
Στους  χαιρετισμούς του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά ευχήθηκε από τη μεριά του καλή δύναμη σε όλους και προέτρεψε τους μαθητές να συνυπάρχουν μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης.
DSC_0373 dimos pavlou melas_agiasmos_demourtzidis_varnavas_patoulidou

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.