, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ικανοποίηση Μπουτάρη για την παραχώρηση της Α΄προβλήτας στο δήμο

λιμάνι, φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται καθώς δεν έχει λιμενική χρήση. Εάν δεν παραχωρούνταν στην πόλη, θα μπορούσε ο επενδυτής να βάλει εισιτήριο και ο δήμος να ζητάει…άδεια για να κάνει μία εκδήλωση, θα μπλέκονταν πολύ η κατάσταση»
Ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα μετά την παραχώρηση της Α΄ προβλήτας στην πόλη, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων / φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Η παραχώρηση δεν ενοχλεί την όλη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για την προβλήτα, καθώς δεν έχει λιμενική χρήση. Εάν δεν παραχωρούνταν στην πόλη, θα μπορούσε ο επενδυτής να βάλει εισιτήριο και ο δήμος να ζητάει άδεια για να κάνει μία εκδήλωση. Θα μπλεκόταν πολύ η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης. Για τις εργασίες του μετρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Από το θέμα του μετρό είμαι πολύ ικανοποιημένος, το έργο προχωράει πια με φουλ μηχανές. Και παράλληλα, το μεγάλο κέρδος είναι πως διατηρούνται τα ευρήματα της Εγνατίας Οδού και της κεντρικής οδού στο σταθμό της Βενιζέλου, παράλληλα με το σταθμό του μετρό». Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος υποστήριξε πως θα πρέπει να σχολεία να περιέλθουν στη συνολική διαχείριση του δήμου. «Η κατάσταση με τα σχολικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη δεν είναι καλή. Πολεμάμε, όμως στο θέμα των σχολείων ανακατεύονται πολλοί. Άλλος πληρώνει το ρεύμα, άλλος το πετρέλαιο, από αλλού έρχονται οι δάσκαλοι. Είναι μια κατάσταση όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.