, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το 5ο διαπολιτισμικό σχολείο Μενεμένης επισκέφθηκε ο Τάσος Κουράκης

kourakisΤο 5ο διαπολιτισμικό σχολείο Μενεμένης επισκέφτηκε σήμερα, στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αν. Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.
Βασικό σκοπό της επίσκεψης αποτέλεσε η ανταλλαγή σκέψεων με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου σχετικά με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του εν λόγω σχολείου προέρχονται σε συντριπτικό ποσοστό από οικογένειες Ρομά και Παλινοστούντων.
Όπως υπογράμμισαν όλοι οι συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, φέτος το σχολείο είναι αναβαθμισμένο και σε επίπεδο συμμετοχής μαθητών και σε επίπεδο εκπαιδευτικής προετοιμασίας. Στο σχολείο λειτουργεί από την πρώτη ημέρα το ολοήμερο πρόγραμμα, όπως και σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και τα βιβλία έχουν ήδη διανεμηθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.