, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κίνδυνος εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων σε κέντρο προσφύγων…

prosfyges
Παντελής είναι η έλλειψη καθαριότητας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης, σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο των υπαλλήλων της αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας στις 05/09/2016. Ειδικότερα, η έκθεση αυτοψίας  αναφέρει  την  ύπαρξη ανθρώπινων περιττωμάτων τόσο στις χημικές τουαλέτες όσο και στα χημικά ντους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων στον εν λόγω χώρο. Ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι οι υπάλληλοι που διενήργησαν τον έλεγχο ανέφεραν έντονη δυσοσμία στους χώρους υγιεινής και κατέγραψαν την έλλειψη συντήρησης των ντους που δεν λειτουργούσαν, προκαλώντας εκεί πλημμελείς συνθήκες υγιεινής.
Να υπενθυμίσουμε πως την προηγούμενη βδομάδα εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα που ήρθαν να προστεθούν στα 12 του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.