, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η… διαφορετική συνέντευξη τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη! Μίλησε ως παρουσιαστής σε… tv show

Theodorakis
του Βαγγέλη Στολάκη
Μια… πρωτότυπη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Αφήνοντας τα… τραπέζια και επέλεξε καθίσματα… μπαρ και απάντησε στους δημοσιογράφους… στα όρθια!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και για το λόγο αυτό συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο σε δημοσιογράφους (αναφερόμενος στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα).
Έκανε τον προσωπικό του απολογισμό λέγοντας ότι «κάτι δεν έκανα σωστά» μιλώντας για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Κάνοντας την αυτοκριτική του είπε: «με στεναχωρούν οι δημοσκοπήσεις. Αλλά με πεισμώνουν για να λέω τις απόψεις μου. Λέγαμε πάντα την αλήθεια. Αυτό μάθαμε να κάνουμε» σημείωσε. Αριθμώντας λάθη είπε ότι… «είναι πολλά τα λάθη». «Κάναμε κάτι που δεν είχε γίνει στην Ελλάδα. Κάναμε ένα Κίνημα που επιβίωσε σε τέσσερις εκλογικές διαδικασίες» τόνισε.
Κάλεσε για ακόμα μια φορά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά να παραχωρήσει μαζί του κοινή συνέντευξη τύπου για τα ζητήματα της δημιουργίας μιας μεγάλης Κεντροαριστερής παράταξης και να ξεκινήσει η διαδικασία για την αρχηγία ενός μεγάλου Κινήματος με ανοικτή διαδικασία.
Ταυτόχρονα, αρνήθηκε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Δεν θα με δείτε υποψήφιο σε κανένα άλλο κόμμα».  «Η σχέση με τον κύριο Μητσοτάκη είναι όπως θα έπρεπε να είναι με τον κάθε πολιτικό αρχηγό. Του λέμε να προσπαθήσει να γίνει η ίδια η ΝΔ μεταρρυθμιστικό κόμμα». «Το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί προεκλογικά. Ή θα είναι μόνο του ή θα συμμετέχει σε εκλογές αφού δημιουργηθεί νέο κόμμα στον μεσαίο χώρο» δήλωσε.
Σημείωσε επίσης ότι: «Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που δεν φέρει για τα κυβερνητικά λάθη του παρελθόντος. Παρ’ όλα αυτά θέσαμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συμπλήρωμα του ΠΑΣΟΚ».
Σε ερώτηση του KARFITSA.GR για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και εάν σκοπεύει ως… εν δυνάμει και μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος να ζητήσει ακύρωση της  είπε:
«Το Ποτάμι γεννήθηκε παράλληλα με ένα σύνθημα. Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Ειδικά στον χώρο της τηλεόρασης εκφράζει την άποψή μας. Έπρεπε στην τηλέοραση να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την ενημέρωση. Είχαμε πει ότι πρέπει να μην υπάρχουν χαριστικά δάνεια- θαλασσοδάνεια. Ότι θα πρέπει να δώσουμε μια μάχη να πείσουμε την Ευρώπη ότι οι εργολάβοι και οι προμηθευτές του δημοσίου δεν μπορούν να έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει το κράτος αφεντικό, να κάνει και ενημέρωση. Η κυβέρνηση γκρέμισε πολλά και δεν έκανε τίποτα στην ενημέρωση» σημέιωσε. Έκανε λόγο για «Χάος που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα από νέα διαπλοκή. Για εμάς η πρότασή μας ήταν απλή και συγκεκριμένη. Εφόσον υπήρχαν οκτώ κανάλια, έπρεπε να δώσουν οκτώ άδειες και να εισπράξουν ένα ποσοό. Ένα ποσοστό από υατά που θα εισπραχθούν θα πρέπει να δοθεί στην Παιδεία. Κάναμε μια ολοκληρωμένη πρόταση αλλά οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν την εντύπωση πως θα μπορούσαν να ελέγξουν καλύτερα την ενημέρωση με λιγότερα κανάλια» είπε.
Για τα περιστατικά στο Ωραιόκαστρο και την άρνηση των γονέων να σπουδάσουν τα προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε ότι οι κάτοικοι δεν είναι καλά ενημερωμένοι. Επανέλαβε την πρότασή του τα μικρά προσφυγόπουλα να κάνουν μαθήματα μέσαστους καταυλισμούς τα πρώτα δυο χρόνια και στην πορεία να πηγαίνουν στα σχολεία. Για εκείνα τα προσφυγόπουλα που έχουν ήδη μαθητική εμπειρία πρότεινε να μπουν απευθείας σε τάξη.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν προβλέπει εκλογές, γιατί «ο κ. Τσίπρας θέλει να εδραιώσει τη δύναμή του στην εξουσία. Ακόμα και στην Εκκλησία θα θελήσει να εκλέξει Μητροπολίτης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τον Παύλο Πολάκη είπε: «Είναι η μια όψη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης. Ο κ. Πολάκης είναι υπεύθυνος για τα νοσοκομεία της χώρας. Αντί να ασχοληθεί με αυτό παίζει με το facebook και το twitter. Ο κ. Τσίπρας δίνει το δικαίωμα στον κ. Πολάκη. Όταν ο ίδιος μιλά σε μια γυναίκα δημοσιογράφο που θα απολυθεί  σε λίγες ημέρες με αυτό το ύφος» σημείωσε.
Για τη Θεσσαλονίκη είπε πως «η υπόθεση του ΜΕΤΡΟ έχει καταντήσει ένα ανέκδοτο» και πως η πόλη χρειάζεται επιτάχυνση. «Πρέπει να παίξει ένα ρόλο πρωταγωνιστικό στο θέμα της ανάπτυξης της χώρας» τόνισε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.