, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι ζήτησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

ÁÈÇÍÁ-ÓõíÜíôçóç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Í.Ä. ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç ìå ôï Ä.Ó. ôçò ÊåíôñéêÞò ¸íùóçò Åðéìåëçôçñßùí ÅëëÜäáò.

ÁÈÇÍÁ-ÓõíÜíôçóç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Í.Ä.  ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç ìå ôï Ä.Ó. ôçò ÊåíôñéêÞò ¸íùóçò Åðéìåëçôçñßùí ÅëëÜäáò.
Τις θέσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανέλυσε ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, ενόψει της τριήμερης επίσκεψης του στην πόλη, με την ευκαιρία της 81ης Δ.Ε.Θ.
Ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι ο κόσμος της Αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας περιμένει από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεκριμένες και σαφείς προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που θα πρέπει να διατυπωθούν με σοβαρότητα και σύνεση, μακριά από τις λογικές του πολιτικού κόστους και τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις.
«Εμείς, οι εκπρόσωποι των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων περιμένουμε από το Πολιτικό Σύστημα της χώρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει την Αγορά και να δώσει ανάσα στους Επαγγελματίες, που δοκιμάζονται εδώ και 6,5 χρόνια, φτάνοντας στα όρια της επιβίωσης. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε θέσεις που μας χαροποίησαν, ωστόσο οι πολιτικοί κρίνονται στις πράξεις, όπως μάθαμε με οδυνηρό μάλιστα τρόπο τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ.
Στη συζήτηση, εκτός από τα γενικότερα θέματα των παραγωγικών φορέων (υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία, επενδύσεις, ρευστότητα, λειτουργία Τραπεζών κλπ), μπήκε και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι διαδικασίες για την παραχώρηση του οποίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν το δυνατό συντομότερο, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα το ΕΕΘ και η αναβάθμιση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.