, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάει… Δυτικά

01 FRANKENSTEIN AFISA 18 SEPΤο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όρισε τελικά νέα ημερομηνία για την ανοιχτή προβολή της ταινίας   του Μελ Μπρουκς που είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών  και έρχεται δυτικά την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε  συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά (Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών και έρχεται ως συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης ανοιχτής προβολής της ταινίας Chinatown στις αρχές Ιουλίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές.
Σενάριο … τρόμου;
Ο Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν, ο εγγονός του Βίκτορ Φρανκενστάιν, είναι ένας καθηγητής σε ένα κολέγιο ιατρικής στην Αμερική. Ο Δρ Φρανκενστάιν επίσης ισχυρίζεται πως το όνομά του προφέρεται Φρανκενστίν, γιατί ντρέπεται για την καταγωγή του. Αφού όμως κληρονόμησε επιστρέφει στον πύργο του προγόνου του, όπου και ανακαλύπτει ένα χειρόγραφο εγχειρίδιο με τον τίτλο «Πώς τα κατάφερα, από τον Βίκτωρ Φρανκενστάιν». Ο Φρέντερικ διαβάζει το βιβλίο και αποφασίζει να παραδεχτεί το όνομά του και να φτιάξει το δικό του τέρας. Έτσι, μετά από δύο κλοπές φρεσκοθαμμένου πτώματος και εγκέφαλου, ο Δρ Φρανκενστάιν φτιάχνει το τέρας και του δίνει ζωή. Όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως ακριβώς τα περιμένει…
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Γουάιλντερ (Gene Wilder) , Πίτερ Μπόιλ (Peter Boyle), Μάρτι Φέλντμαν (Marty Feldman), Κλόρις Λίτσμαν (Cloris Leachman), Τέρι Γκαρ (Teri Garr), Κένεθ Μαρς (Kenneth Mars), Μάντλιν Καν (Madeline Kahn).
Oι φανς των parodies θα απολαύσουν ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα και καλύτερα δείγματα του είδους, ενώ οι ρομαντικοί θιασώτες των παλιών ταινιών τρόμου, δεν έχουν παρά να αφεθούν στην μαγεία μιας ταινίας που ήρθε από άλλη εποχή.
 
 
 
Info
Χώρος: ανοιχτός χώρος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (πύλη απέναντι από το Δημαρχείο)
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα προσέλευσης: 20:00 – ώρα έναρξης προβολής: 20:30
Η πρόσβαση για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι εύκολη και με αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56, 29.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.