, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: "Η Ευρώπη δοκιμάζεται λόγω προσφυγικού"

image
του Βαγγέλη Στολάκη
Τον κώδωνα του κινδύνου… έκρουσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, από τη Θεσσααλονίκη όπου βρίσκεται.
«Τα νούμερα είναι λίγο πολύ γνωστά» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο το 2014 περίπου 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα, ενώ το 2015 πέρασαν περισσότεροι από 900.000 πρόσφυγες.
«Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν πάθει ήδη ανεπανόρθωτη ζημιιά για δεύτερη χρονιά. Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές δεν είχαν την στήριξη της Πολιτείας. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς το καλύτερο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και έφερε ως παράδειγμα την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη και τις ανακοινώσεις που έκανε ο τελευταίος στην διαχείριση του μεταναστευτικού και την… επππίθεση που έκανε στον προλιτικό του προϊστάμενο Μουζάλα.
«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο συγκριτικά με όσα συνέβαιναν τον περσινό χρόνο. Η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά. Ωστόσο η κατάσταση στο μέλλον ενδέχεται να χειροτερέψει» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για έλλειψη οργάνωσης. «Δυστυχώς δεν υλοποιούνται τα σχέδια μετεγκατάστασης και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Στο ζήτημα της διαχείρισης του Ευρωπαϊκού προβλήματος θα δοκιμαστεί η έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε στις φωνές της ξενοφοβίας να κυριαρχήσουν. Είναι υποχρέωση των κρατών μελών να δεχτούν ότι η αντιμετώπιση ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει λύσει στο πρόβλημα του μεταναστευτικού» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.