, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απλοί τρόποι για τέλεια ηχομόνωση στο σπίτι σας

thehomeissue_ixomonosiΜένετε σε σημείο που έχει πολύ κίνηση; Μήπως το σπίτι σας βρίσκεται πάνω σε λεωφόρο; Ή μήπως έχετε κάποιο παιδάκι που λατρεύει την hard rock μουσική;  Όσο βολικό κι να είναι το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι σας κι όσο και αν αγαπάτε το παιδάκι σας, υπάρχουν στιγμές που θέλετε την ησυχία σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για τέλεια ηχομόνωση στο σπίτι σας χωρίς να ξοδευτείτε.

Βάλτε σιλικόνη Αν σκεφτείτε πως ο ήχος κινείται σαν το νερό μέσα στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρείτε τρόπους να σταματήσετε την κίνησή του. Για να το πετύχετε αυτό αγοράστε μία κόλλα σιλικόνης που είναι ειδική για αυτή τη δουλειά. Αυτή η «κόλλα», η οποία έχει μορφή σχεδόν όμοια με αυτή της κοινής σιλικόνης, μπορεί να τοποθετηθεί σε κενά του σπιτιού σας από τα οποία μπορεί να περνάει ο ήχος απ’ έξω προς τα μέσα αλλά και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Με τη βοήθειά της αποτρέπεται η μετάδοση του ήχου σε ποσοστό έως και 90% ενώ είναι εξαιρετικά οικονομική.

Χρησιμοποιείστε χαλιά και μοκέτες Τα χαλιά, οι μοκέτες και οι κουρτίνες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στη μείωση των θορύβων. Αν έχετε ένα «θορυβώδες» δωμάτιο (όπως για παράδειγμα το δωμάτιο ενός μικρού παιδιού το οποίο σίγουρα θα κάνει φασαρία αλλά και ενός παιδιού που αγαπάει τη μουσική με αποτέλεσμα να βάζει το ραδιόφωνο στη διαπασών σε καθημερινή βάση) το οποίο είναι γυμνό, τότε καλό θα είναι να του βάλετε μοκέτα ή χαλί. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου ενώ ταυτόχρονα θα ζεστάνει και τον χώρο του. 

Όταν μένετε σε ένα ιδιαιτέρως πολυσύχναστο δρόμο πρέπει να βρείτε τρόπους για να ηρεμείτε στον χώρο σας.

Αλλάξτε πόρτες Αν το σπίτι σας έχει λεπτές, ελαφριές πόρτες, τότε οι εξωτερικοί ήχοι θα περνούν πολύ εύκολα από μέσα τους. Για να ηρεμήσετε λιγάκι αντικαταστήστε τις πόρτες σας με πιο βαριές και στέρεες τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε αρμόδια καταστήματα. Εναλλακτικά μπορείτε και σε αυτές να κρεμάσετε ένα μοντέρνο χαλί ή μοκέτα για να ανακόψετε την επέλαση των θορύβων.

Προσθέστε μία στρώση γυψοσανίδας Η γυψοσανίδα είναι ένα «πυκνό» υλικό το οποίο σταματάει τους θορύβους. Για το λόγο αυτό αποτελεί το τέλειο υλικό για ηχομόνωση. Δε χρειάζεται να περάσετε με γυψοσανίδα όλο το σπίτι σας. Επικεντρωθείτε στα σημεία που έχουν τον περισσότερο θόρυβο (όπως είναι τα παιδικά δωμάτια) ή τα δωμάτια στα οποία θέλετε να έχετε την ησυχία σας (όπως είναι τα υπνοδωμάτια αλλά και το γραφείο του σπιτιού σας). Για να βάλετε γυψοσανίδα καλό είναι να φωνάξετε κάποιον ειδικό. spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.