, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκλογές (ξανά) ζήτησε ο Μητσοτάκης!

συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη ΔΕΘ
 του Βαγγέλη Στολάκη
Εκλογές, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει το πότε πρέπει αυτές να γίνουν, ζήτησε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παρ»αχώρησε στο πλαίσιο της 81η ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε επίσης ότι ακόμα και εάν η ΝΔ στις επόμενες εκλογές έρθει αυτοδύναμη, ο ίδιος θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή.
Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε στη 1, όπως ακριβώς όριζε το πρόγραμμα δεν καθυστέρησε όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ίδια αίθουσα. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλιστα φρόντισε να… πρωτοτυπήσει για άλλη μια φορά καθώς οι δημοσιογράφοι τοποθετήθηκαν αμφιθεατρικά απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ και όχι σε «Π».
«Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, λιγότερο κράτος» σημείωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Νες Δημοκρατίας στην ερώτηση εάν όλα όσα ανακοίνωσε για την οικονομία από το βήμ της 81ης ΔΕΘ μπορεί να τα υλοποιήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους στο πλευρό του. «Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα σε συνενενόηση με τους δανειστές μας να τους πείσουμε» είπε.
Επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές. «Η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη η προσφυγή σε εκλογές» σημείωσε και είπε πως η βουλή λειτουργεί στα όρια του συντάγματος. «Το κόστος για εκλογές είναι πολύ ικρότερο από όσο στοιχίζει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα» δήλωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης  ότι η αγορά δεν αντέχει τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα. Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας «φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή και διώχνει τις επενδύσεις». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «στήνει» ένα νέο πελατειακό κράτος και μια νέα φουρνιά «συμβασιούχων» υποσχόμενος διορισμό.
Εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον το πρωθυπουργού λέγοντας πως οι «Ευρωπαίοι δεν τον εμπιστεύονται».
«Δεν βιάζομαι εγώ για εκλογές αλλά η κοινωνία. 85% των πολιτών έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Τσίπραςακούει τη φωνή. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξει την συνθεση πιο δυνατής ευρείας κοινοβουλευτικής παρουσίας.
Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη διαδικασία αδειοδότησης είπε: «Ο διααγωνισμός έχει απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας. Η ΝΔ έχει εγείρει ζήτημα συνταγματικότητας του νόμου. Εγώ δεν θα κάνω το ίδιο σφάλμα που έκανε ο κ. Τσίπρας. Εγείρονται πολύ ουσιαστικά ζητήματα σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών. Αλήθεια, δεν έγινε έλεγχος πόθεν έσχες; Αυτός ο διαγωνισμός είναι συνολικά έωλος. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά και θα επιστρέψουμε Επί δικών μας ημερών δεν θα υπάρξει αριθμητικός περιορισμός καναλιών. Δεν θα δημιουργήσουμε ολογοπώλιο στα ΜΜΕ που έχει μέσα το σπέρμα της διαπλοκής» σημείωσε.
«Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια»είπε ο κ. Μητσοτάκης για την κυβέρνηση και τη διαδικασία αδειοδότησης. «Δεν θα επιτρέψουμε τη διαδικασία νέων τριγώνων διαπλοκής» εημείωσε.
Σημείωσε επίσης ότι «ο κόφτης έχει ήδη ενεργοποιηθεί, όπως έχει ενεργοποιηθεί και ο κόφτης των συντάξεων».
Αναφορικά με την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ δήλωσε ότι»πρόθεσή μου είναι να υπάρξει μια σημαντική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Δεν θα κάνω καμία έκπτωση. Θα δίτε και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη σε μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Αξιολογώ διαρκώς τα στελέχη μας με πρόσθεση να γίνουμε καλύτεροι. Στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα υπάρχουν βιλαέτια και φέουδα» είπε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα επί ημερών του, αλλά οι περικοπές του δημοσίου θα γίνουν μέσα από ένα συμμάζεμα του δημοσιου.
«Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού στη Νέα Δημοκρατία και είμαι ξεκάθαρος σε αυτό» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Ωραιοκάστρου και την άρνηση δημοτικής αρχής και γονέων να προσέλθουν παιδιά προσφύγων στα σχολεία του δήμου. Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν τον εκφράζουν οι απόψεις του δημάρχου Αστέριου Γαβότση. «Έχουμε ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα» τόνισε.
Είπε ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός γιατί πληροί τις προδιαγραφές και ότι η χώρα έχει ανάγκη από καλύτερη ηγεσία. «Η  εξουσία είναι ένα εργαλείο για να παράγουμε πολιτική και να κάνουμε καλύτερη την ζωή των πολιτών» δήλωσε.
Για τα εσωτερικά της ΝΔ είπε ότι η παράταξη είναι ενωμένη, έχει συσπείρωση 90% και πως τακτικά επικοινωνεί με τους τρεις πρώην  πρωθυπουργούς (Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά).

#Tags: ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.