, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η όπερα του ζητιάνου» στον Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

ΑΦΙΣΑ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΙΑΝΟΥ FINAL «Η όπερα του ζητιάνου» του John Gay, θα ανέβει στον Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. και αντί εισιτηρίου οι θεατές θα προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου  και φαρμακείου του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.
 
Λίγα λόγια για το έργο:
Λονδίνο. Ο επικεφαλής συμμορίας απατεώνων και κλεπταποδόχος κος Πήτσαμ, ανακαλύπτοντας την σχέση της κόρης του, Πόλυ, με έναν διακεκριμένο ληστή, τον Μακήθ, θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εξόντωσης του, ώστε να επωφεληθεί. Ενώνει τις δυνάμεις του με τον διευθυντή της αστυνομίας, Λόκιτ, πατέρα ενός ακόμη ερωτικού θύματος του Μακήθ. Με την βοήθεια μίας γυναίκας ελευθέρων ηθών, της Τζένη, τον παγιδεύουν και τον καταδικάζουν σε θάνατο. Όμως, οι σκοτεινοί δρόμοι του χρήματος, του έρωτα και της εξουσίας, δεν έχουν χαρτογραφηθεί επαρκώς από τους διώκτες του, έτσι ο Μακήθ θα έχει ακόμη μία ευκαιρία…
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου , Μετάφραση – διασκευή : Γλυκερία Καλαϊτζή από την Κεντρική Σκηνή της Κοιν. Επιχ. Υπ. Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.