, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού»

«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι βεβαίως ενός Υπουργού» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη.
Με την επιστολή του προς τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει αποστομωτική απάντηση στον Νίκο Φίλη ο οποίος επιχείρησε να απαξιώσει τον ρόλο της Εκκλησίας διερωτώμενος «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα;».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ τονίζει ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία.
«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της,γι’ αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηνείες των οποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της» υπογραμμίζει ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη και με πέντε ισχυρά επιχειρήματα αποδομεί τους ισχυρισμούς του υπουργού Παιδείας ότι την περίοδο της επταετίας η Εκκλησία αποδεχόταν σιωπηρά ή ακόμη και… συνεργαζόταν (αναλόγως πώς μεταφράζει κάποιος το ερώτημα του κ. Φίλη “πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα;”) με το καθεστώς των συνταγματαρχών.
selida_1

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.