, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι συνήθειες που φράζουν τους πόρους του δέρματος

Acne facial care teenager woman squeezing pimple on white

bigstock Acne Facial Care Teenager Woma 18605165
Όλοι οι άνθρωποι έχουν πόρους στο δέρμα, αλλά σε κάποιους είναι μεγαλύτεροι γι’ αυτό και πιο εμφανείς.
Οι μεγάλοι και φραγμένοι πόροι είναι αντιαισθητικοί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Δείτε ποιες είναι οι συνήθειες που φράζουν τους πόρους του δέρματος, τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι και δημιουργούν προβλήματα στην επιδερμίδα σας.

Ξύνετε τα σπυράκια και τους πόρους

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τους πόρους, σταματήστε να τα… σκαλίζετε. Όταν πιέζετε το δέρμα, δημιουργούνται λεπτές γραμμές, φλεγμονή και ερεθισμός που μακροπρόθεσμα επηρεάζουν το μέγεθος των πόρων. Μέσω της πίεσης μεταφέρονται τα βακτήρια και οι άλλες ακαθαρσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη. Αντί να πειράζετε τα σπυράκια σας, ακολουθήστε την αγωγή που θα σας δώσει ο δερματολόγος σας.

Αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας στη διάρκεια της ημέρας

Αναλογιστείτε πόσα πράγματα αγγίζετε με τα δάχτυλά σας στη διάρκεια της ημέρας: κοινόχρηστα πόμολα, γραφεία, τραπέζια, πληκτρολόγιο υπολογιστή, λαβές κλπ. Αγγίζοντας το πρόσωπό σας μετά από τόσα αντικείμενα που συγκεντρώνουν εκατομμύρια μικροοργανισμούς μεταφέρετε στο δέρμα σας βακτήρια, ιούς, αλλεργιογόνα και άλλες ακαθαρσίες που φράζουν τους πόρους.
Προσπαθήστε λοιπόν να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και ζητήστε από την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους να σας το επισημαίνουν όταν το κάνετε, ώστε να αποβάλετε πιο εύκολα αυτή τη συνήθεια.
 

Δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ

Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την περιποίηση του προσώπου σας. Όταν δεν το αφαιρείτε, η λιπαρότητα του δέρματος και οι ρύποι του περιβάλλοντος που συγκεντρώνονται στο δέρμα σας όλη την ημέρα, εισχωρούν στους πόρους στη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα, επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης και επιδεινώνονται οι πόροι.

Δεν κάνετε απολέπιση

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τους πόρους είναι η απολέπιση. Τα απλά καθαριστικά δεν αφαιρούν τελείως τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συγκεντρώνονται σε αυτό όλη την εβδομάδα. Κάνοντας όμως απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα απομακρύνετε τα κατάλοιπα και οι πόροι φαίνονται μικρότεροι.

Λάθος μέικ απ

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα «βαριά» προϊόντα κάλυψης όπως μέικ απ και κονσίλερ που δημιουργούν μαύρα στίγματα και φράζουν τους πόρους. Επιλέξτε φαρμακευτικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που απευθύνονται σε όσους έχουν ακμή και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλες παρενέργειες.onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.