, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Από τη θέση του… οδηγού ΟΑΣΘ

ΟΑΣΘ
“Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να αμφισβητεί τις οφειλές στον ΟΑΣΘ. Δεν γίνεται!”
Τι λέει εργαζόμενος στo karfitsa.gr που τον ρωτήσαμε για τη σημερινή κατάσταση στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τις επιδοτήσεις, τις αστικές συγκοινωνίες της… Αθήνας και “το έγκλημα σε βάρος των Θεσσαλονικέων”:
“Ο οργανισμός έχει τα… μείον του, όμως σε σύγκριση με άλλες εταιρείες είναι από τις καλύτερες. Το κράτος – μας αρέσει δεν μας αρέσει – χρωστάει χρήματα στον οργανισμό και κατα συνέπεια και σε μας τους εργαζομενους του… Να κλείσει αυτή την… εκκρεμότητα και μετά ας κάνουμε μια νέα αρχή όπως θέλει ο υπουργός Σπίρτζης.
Όσο για τους λογαριασμούς των εργαζομένων, μπορεί να τους πάρει από το υπουργείο οικονομικών – αν θέλει – αλλά όποιος τους δώσει, σε πέντε λεπτά θα οδηγηθεί στη φυλακή, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων, που υπάρχει ακόμη και δεν έχει καταργηθεί…

Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να αμφισβητεί τις οφειλές  στον ΟΑΣΘ. Δεν γίνεται! Είναι στα χαρτιά! Αν κάτι ήταν… στραβό, θα το έβρισκαν οι ελεγκτές οι οποίοι τα βρήκαν όλα εντάξει! Γιατί δεν ακούγεται αυτό; Ας βγάλουν τους φακέλους από τα συρτάρια τους κι ας τους δώσουν στη δημοσιότητα.
Μήπως θέλουν να διαλύσουν τον ΟΑΣΘ για να φτιάξουν το ίδιο και… χειρότερο, αλλά με… δικούς τους; Θέλουν να αναδιανείμουν την πίτα υπερ των δικών τους; Να κάνουν προσλήψεις αριστερών και… στρατευμένων; Αυτό θέλουν; Δεν θα είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο κυβέρνηση στην Ελλάδα…
Θέλει το υπουργείο να φέρει τον ΟΑΣΘ σε αδυναμία πληρωμών και επιβίωσης και μετά να αρχίσουν τα… πάρτι; Τα προβλήματα λειτουργίας που δημιουργούνται οφείλονται αποκλειστικά στο ότι δεν στέλνουν τα χρήματα της επιδότησης που ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ με υπογραφές και συμβάσεις. Τα έξοδα δεν είναι υπέρογκα και έχουν ελεγχθεί από τους ελεγκτές που έστειλε το ίδιο το υπουργείο και ο ίδιος ο υπουργός Σπίρτζης
O OAΣΘ δεν είχε παθητικό ποτέ. Λενε γιατί ο ΟΑΣΑ – με τριπλάσια λεωφορεία – να παίρνει να παίρνει πιο λίγη επιδότηση; Μα γιατί, τους απαντώ, όλα τα έξοδα, βλάβες κτλ τα πληρώνει ο ΟΑΣΘ (και στον ΟΑΣΑ το… δημόσιο) Δείτε πόσα ευρώ χάρισαν – αυτόν τον καιρό – στον ΟΑΣΑ. Γι αυτό σου λέω είναι προμελετημένο το έγκλημα…”
Μελ. Καρ.
Tην ίδια ώρα 4.000 πολίτες ζητούν διακοπή της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ: http://www.karfitsa.gr/2016/09/26/oi-4-000-ypografes-kata-toy-oasth/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.