, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι… προσδοκίες της κυβέρνησης

ΣΤΑΘΑΚΗΣ / ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
“Μπροστά μας θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη, οι προβλέψεις μιλούν για 2,5- 2,7 σε ετήσια βάση, από τώρα μέχρι το επόμενο δωδεκάμηνο, αυτό δεν αρκεί, η ανάκαμψη πρέπει να επιταχυνθεί -και εκεί χρειάζεται ακόμη πάρα, πάρα, πολύ δουλειά- και ταυτόχρονα να είναι δίκαιη” φωτο Σάββας Αυγητίδης

«Προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας, όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εμπόρους και επαγγελματίες, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η οικονομία «άντεξε» το 2015, που ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά» καταγράφοντας «οριακή ύφεση», ενώ υπογράμμισε ότι το 2016 υπάρχουν ενδείξεις «μεταστροφής» προς την ανάκαμψη. «Το 2016 υπάρχουν εμφανή στοιχεία αντιστροφής της οικονομίας. Το δεύτερο τρίμηνο είχε για πρώτη φορά θετικό πρόσημο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εξαγωγές επέδειξαν μια εξαιρετική δυναμική, σταθεροποιήθηκε η ιδιωτική κατανάλωση, μειώθηκε περαιτέρω η ανεργία έστω και δύο δυόμιση μονάδες» είπε ο υπουργός και συνέχισε:
«’Αρα θεμελιώνεται εν πολλοίς η ιδέα, ότι είμαστε σε αυτό το σημείο μεταστροφής και προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας, όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα» τόνισε ο κ. Σταθάκης.
«Όλοι προσδοκούμε ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Μπροστά μας θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη, οι προβλέψεις μιλούν για 2,5- 2,7 σε ετήσια βάση, από τώρα μέχρι το επόμενο δωδεκάμηνο, αυτό δεν αρκεί, η ανάκαμψη πρέπει να επιταχυνθεί -και εκεί χρειάζεται ακόμη πάρα, πάρα, πολύ δουλειά- και ταυτόχρονα να είναι δίκαιη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.