, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη δίνει… προθεσμία στον υπουργό

 
οασθ στασηΣε σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – ύστερα απο πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη συμφώνησαν – ότι δεν θα πάνε στη συνάντηση με τον υπουργό την Πέμπτη αν πρώτα δεν λύσει το χειρόφρενο ο ΟΑΣΘ.  
Ως αύριο να βρεθεί λύση διαμήνυσαν στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη φορείς και δήμαρχοι του για την παράλυση της Θεσσαλονίκης λόγω του ζητήματος ΟΑΣΘ.  Οι αιρετοί του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές, κάτι που γνωστοποίησε ήδη από χθες ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ύστερα απο πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη συμφώνησν ότι δεν θα πάνε στη συνάντηση με τον υπουργό την Πέμπτη αν πρώτα δεν λύσει το χειρόφρενο ο ΟΑΣΘ.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος και Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.
Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Μανώλης Βλαχογιάννης αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επημελητηρίου.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν εμπιστεύονται τον υπουργό Σπίρτζη και την κυβέρνηση αν και σήμερα έχει ανακοινωθεί οτι θα τους καταβληθεί ο ένας μισθός απ όσους τους χρωστάνε! Μάλιστα ζητούν έγγραφη δέσμευση του υπουργού για να ξαναπιάσουν τιμόνι…
Προβλήματα στα μαθήματα φοιτητών…
Σε τροποποίηση του προγράμματος της εξεταστικής προχωρούν Τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος της εξεταστικής, μια απόφαση που πάρθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αδυνατούν να μετακινηθούν και αφορά στην προηγούμενη βδομάδα, με τα μαθήματα να μετακινούνται στις αρχές Οκτωβρίου. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Τμήματος τόνισε ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να εξαρτάται από την απεργία του ΟΑΣΘ και έτσι, «η μοναδική λύση που μπορέσαμε να προτείνουμε ήταν η μεταφορά της εβδομάδας από 19-23.9.2016 στην πρώτη εβδομάδα του εξαμήνου, δηλαδή στις 3.10.-7.10.2016. Όμως οι εξετάσεις της εβδομάδας από 26.9. 30.9.2016 δεν μπορούν να αναβληθούν και θα γίνουν κανονικά».Ακόμη, η Γραμματεία προτρέπει τους φοιτητές να μοιράζονται αυτοκίνητα ή/και ταξί, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι περισσότεροι φοιτητές μπορούν. Ανακοινώσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων έχουν εκδώσει και το Τμήμα Ψυχολογίας αλλά και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Επιπλέον, η διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ με έγγραφό της προς τα Τμήματα του Ιδρύματος, γνωστοποιεί την απόφαση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης εγγραφής επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 έως τις 7 Οκτωβρίου 2016.
 
 

#Tags: ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.