, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παπάς: Οι βαρώνοι των ΜΜΕ λήστεψαν την Ελλάδα

φωτογραφια eurokinissi.gr

φωτογραφια eurokinissi.gr
φωτογραφια eurokinissi.gr

«Στην αρχή οι επικριτές μας κατηγόρησαν ότι κάναμε τον πλειστηριασμό για να κλείσουμε τον ΣΚΑΪ. Αλλά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος ήταν ο πρώτος, ο οποίος έκανε αίτηση για άδεια, ο πρώτος ο οποίος εμφανίστηκε στον πλειστηριασμό και ο πρώτος ο οποίος πήρε άδεια. Για τους επικριτές η κατάσταση ως είχε ήταν βολική. Αυτό τελείωσε», είπε μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει, επίσης, τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαλλαγεί από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ «ανοησίες», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού.
Ενώ αρχικά ο Τσίπρας εισέπραξε επαίνους για το υψηλά ποσά του πλειστηριασμού για τις τηλεοπτικές άδειες αυξάνεται στο μεταξύ η κριτική. Οι επικριτές τού καταλογίζουν ότι με τη μείωση των αδειών από οκτώ σε τέσσερις προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του συντηρητικού-φιλελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια, χαρακτηρίζει μάλιστα την κυβέρνηση «εκβιαστή» και το τέλος δικαιωμάτων χρήσης «λύτρα». Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κριτική της δικαιώθηκε, αφού ένας εκ των υπερθεματιστών αποσύρθηκε, διότι δεν μπορούσε να πληρώσει την πρώτη δόση.
 
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.