, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ιδιότυπο… άβατο της Θεσσαλονίκης

φοιτητες απθ
“Προτίθεστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές, να λάβετε επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου και την γύρω περιοχή ώστε να αποδοθούν ξανά στο σύνολο των πολιτών;” αναρωτιέται η βουλευτής…
Tο θέμα της ασφάλειας στους χώρους του ΑΠΘ και στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε νεαρό ζευγάρι κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ θέτει η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνα Μάρκου, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η βουλευτής αναφέρεται στο γεγονός ότι οι τρεις από τους συλληφθέντες άντρες είχαν διαπράξει, κατά το προηγούμενο 24ωρο, κλοπές σε βάρος δύο νεαρών ατόμων, εντός χώρων του Α.Π.Θ. και πάλι αλλά και σε μία σειρά από παλιότερα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες και, φυσικά, στη γνωστή «αλληλέγγυα κατάληψη» στο χώρο.
«Όλα τα παραπάνω έχουν καταστήσει γνωστό στην πόλη ότι οι χώροι του ΑΠΘ, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, αποτελούν ένα ιδιότυπο «άβατο» για τους Θεσσαλονικείς, αφού κινδυνεύει η ασφάλειά τους» σημειώνεται στην ερώτηση.
Ρωτούνται, λοιπόν, οι αρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των κατοίκων, τη φύλαξη του πανεπιστημίου και την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του ΑΠΘ καθώς και αν πρόκειται να ληφθούν, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου και την γύρω περιοχή ώστε να αποδοθούν ξανά στο σύνολο των πολιτών.
—-
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: α) τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και β) τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΘΕΜΑ: Μη ασφαλής η πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης
Η πρόσφατη επίθεση σε νεαρό ζευγάρι κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με τους δράστες να ασελγούν μάλιστα σε βάρος της κοπέλας, είναι το τελευταίο περιστατικό σε μία σειρά επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα εντός ή γύρω από το συγκρότημα του ΑΠΘ. Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας, οι τρεις από τους συλληφθέντες άντρες είχαν διαπράξει, κατά το προηγούμενο 24ωρο, κλοπές σε βάρος δύο νεαρών ατόμων, εντός χώρων του Α.Π.Θ. και πάλι.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη νεαρός που είχε κλέψει το κινητό μιας νεαρής κοπέλας στο ΑΠΘ, τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε μία σειρά συλλήψεων για εμπόριο ναρκωτικών, τον Ιούλιο, ένας 22χρονος νεαρός δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο ενώ διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανάλογα περιστατικά ενώ τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε και η γνωστή «αλληλέγγυα κατάληψη» στο χώρο.
Όλα τα παραπάνω έχουν καταστήσει πλέον παγκοίνως γνωστό στην πόλη ότι οι χώροι του ΑΠΘ, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, αποτελούν ένα ιδιότυπο «άβατο» για τους Θεσσαλονικείς, αφού κινδυνεύει η ασφάλειά τους.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:
Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των κατοίκων, τη φύλαξη του πανεπιστημίου και την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του ΑΠΘ;
Προτίθεστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές, να λάβετε επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου και την γύρω περιοχή ώστε να αποδοθούν ξανά στο σύνολο των πολιτών;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.