ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tzitzik-660x300Στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του Νηπιαγωγείου είναι 1.168.481,6 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Νέας Προποντίδας. Το έργο εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση».

«Το νέο Νηπιαγωγείο που κατασκευάζουμε μέσω του νέου ΕΣΠΑ στη Ν. Καλλικράτεια αποτελεί μια αναγκαία σχολική μονάδα στην περιοχή, που θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 50 νηπίων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις συνεχείς εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ αποδεικνύει ότι μπορεί και στη νέα Προγραμματική Περίοδο να είναι πρώτη τόσο σε χρόνους υλοποίησης, όσο και σε ύψος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων. Η βελτίωση των συνθηκών και η συνδρομή μας στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών στην εκπαίδευση είναι προτεραιότητα και για την περίοδο 2014 – 2020, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Εκτός από το κτίριο του Νηπιαγωγείου, το έργο περιλαμβάνει και την πλήρη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος, η νέα σχολική μονάδα θα δοθεί σε χρήση τον Απρίλιο του 2019», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας καταλαμβάνει τμήμα περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων ενός αγροτεμαχίου 19 στρεμμάτων. Η απαίτηση του κτιριολογικού προγράμματος για ολοήμερο σχολείο με δυο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία-κουζίνα, γραφείο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, οδήγησε στην επιλογή της κατασκευής ενός ισόγειου κτιρίου, στο οποίο αναπτύσσονται αυτές οι χρήσεις σε ενιαίο επίπεδο. Το κτίριο θα έχει τρεις εισόδους, με δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων.

Ο σχεδιασμός του έργου ακολούθησε και βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, ενώ μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα δημιουργηθεί ημιυπαίθριος χώρος με ανοιγοκλεινόμενες περσίδες. Το κτίριο είναι στο κέντρο του οικοπέδου και υπήρξε πρόβλεψη για επαρκή αύλειο χώρο, η διαμόρφωση του οποίου θα γίνει σε γήινους τόνους, με ξύλο και πέτρα.