, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι βουλευτές να μη γεμίζουν με «αυταπάτες» τον πρωθυπουργό

karamanlis-new-660370
του Νικολάου Καραμανλή
Κακές υπηρεσίες στην κυβέρνηση, αλλά πολύ περισσότερο στην πατρίδα μας, προσφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στη σύναξη του Μεγάρου Μαξίμου μετέφεραν μία σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα στον πρωθυπουργό. Όπως διέρρευσε, αρκετοί ήταν οι βουλευτές –κυρίως της Περιφέρειας– που μεταξύ τυρού και αχλαδιού υποστήριξαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υποστούν τις θυσίες του 3ου μνημονίου, αρκεί να τους δοθεί μία προοπτική. Κάτι ανάλογο, πριν χρόνια, είχε υποστηρίξει και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για έναν συνταξιούχο που τυχαία είχε συναντήσει στον δρόμο και του εμφανίζονταν πρόθυμος να θυσιάσει τη σύνταξή του για να σωθεί η χώρα. Από τότε κύλησε πολύς καιρός, θυσιάστηκαν πολλές συντάξεις, αλλά και πάλι η Ελλάδα μοιάζει να ακροβατεί.
Η ατμόσφαιρα το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προσφερόταν για σοβαρές πολιτικές συζητήσεις. Λίγο το κρασάκι, λίγο τα σνακ, λίγο ο Κώστας Ζουράρις που κάθισε στο πιάνο, λίγο τα αστεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, το κλίμα στην Ηρώδου Αττικού ήταν αρκετά χαλαρό. Καμία σχέση με αυτό, το βαρύ, που επικρατούσε πριν από μερικές ημέρες, όταν λίγα μέτρα παραπέρα συνταξιούχοι που διαμαρτύρονταν για την εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεών τους έρχονταν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις που τους έφραξαν τον δρόμο για το πρωθυπουργικό γραφείο. Καμία σχέση με το κλίμα που επικρατεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και αν στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις, μία βόλτα υπουργών, βουλευτών ή ακόμη και απλών πολιτευτών στα καφενεία, στα σούπερ μάρκετ ή στο μετρό θα ήταν αρκετή για να διαπιστώσουν ότι μόνο ειδυλλιακή δεν είναι η κατάσταση.
Οι συνταξιούχοι κάθε μήνα αγωνιούν για το τι ποσό θα δουν στον λογαριασμό τους, παρά τα όσα υποστηρίζουν ο κ. Κατρούγκαλος και η κα Φωτιού για «ψαλίδισμα» κάποιων ελάχιστων ευρώ, ο ιδιωτικός τομέας αγκομαχά για να κρατήσει θέσεις εργασίας και να πληρώσει μισθούς, η πιο καλά σπουδασμένη γενιά Ελλήνων κλείνει εισιτήρια για το εξωτερικό, ενώ οι άνεργοι, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να βρουν μία θέση στην αγορά, αναζητούν δουλειές του ποδαριού –π.χ. μοίρασμα διαφημιστικών φυλλαδίων, ντελίβερι– για να βάλουν στην τσέπη τους λίγα «μαύρα» ευρώ. Την ίδια ώρα, τα «κόκκινα» δάνεια αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, το… ξύλο στα Ειρηνοδικεία που γίνονται πλειστηριασμοί είναι πλέον καθημερινότητα, ενώ τα capital controls θα μας συντροφεύουν για πάρα πολύ καιρό ακόμη.
Θα ήταν άδικο να ισχυριστεί κανείς ότι την αποκλειστική ευθύνη για όλα αυτά την έχει σημερινή κυβέρνηση. Όμως, είναι κάκιστο δείγμα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να επιχειρούν να γεμίσουν τον πρωθυπουργό με νέες «αυταπάτες». Αυτές, άλλωστε, είναι που μας έφεραν στο πιο βαθύ σκοτάδι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.