, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

spirtzisΑναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.
Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα “γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων”.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το capital.gr, την έντονη ανησυχία τους για τις βαρύτατες επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στον τουρισμό οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εξέφρασαν φορείς του κλάδου, προειδοποιώντας για τεράστια δυσφήμιση της χώρας.
Μάλιστα, λόγω τις προαναγγελθείσας απεργίας οι τουριστικές πράκτορες της Ρόδου ετοιμάζονταν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που αναχωρούν και φθάνουν στο νησί, μέσω Τουρκίας.
Η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη και του διοικητή της ΥΠΑ, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, με τους εκπροσώπους των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ξεκίνησε στις 15:00.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού με την οποία ζητούσε την αναστολή της απεργίας σημειώνοντας πως αυτή η κίνηση “θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό”.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έκανε λόγο για πρωτοφανή αναστάτωση και σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό της χώρας λόγω της υλοποίησης των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων και προειδοποιεί για κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών και τεράστια δυσφήμιση της χώρας εαν υλοποιηθεί η απεργία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία σε ανακοίνωσή της επισήμανε πως “αν πραγματοποιηθούν οι απεργίες των ελεγκτών, οι επιπτώσεις τόσο στον τουρισμό όσο και στην οικονομία θα είναι βαρύτατες”.
Νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Χ. Σπίρτζης είχε δηλώσει ανοιχτός σε διάλογο με τους ελεγκτές της ΥΠΑ, ακόμη και σήμερα, καλώντας τους να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα, διαφορετικά “η απεργία έχει κομματικά κίνητρα”, όπως είπε.
Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες ήδη έχουν ανακοινώσει την ακύρωση δεκάδων πτήσεων αύριο και τη Δευτέρα, ενώ η Ryanair καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα, “ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών”.
Διοικητής ΥΠΑ: Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν αδικαιολόγητες απεργίες
Απάντηση στις αιτιάσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εξέδωσε νωρίτερα ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.
“Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την εμμονή της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μονάχα μέρους των εργαζομένων στο ευαίσθητο χώρο του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσει στην ανακοίνωση παράλογων και αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων” αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Ο κ. Λιντζεράκος υποστηρίζει πως οι εν λόγω εργαζόμενοι “αντιπαλεύουν έναν νόμο που διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων της υπηρεσίας, αλλά και υιοθετεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς”.
Σε άλλο σημείο, μάλιστα, ο διοικητής της ΥΠΑ σημειώνει πως “πρόκειται για ισχνή μειοψηφία που φοβάται μήπως χάσει τα προνόμιά της”.capital.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.