, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φουλ επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Κοίτα ποιος μιλάει!

tsipras-eklogikos-nomos
Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας από τη βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή με συνεχείς κατηγορίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη απευθυνόμενος στον οποίο είπε πως «κάθε φορά που ασκείτε κριτική ξέρετε τι λέει ο λαός; Κοίτα ποιος μιλάει!»
«Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες αλλά κυρίως για τα πεπραγμένα σας. Δεν γεννηθήκατε χθες» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.
Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι συμμάχησε αμέσως με το «πιο παλιό και πιο διεφθαρμένο σύστημα της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα».
Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι 4 μήνες μετά τις επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές «αδιαφορώντας για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας».
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο  για «μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής μιντιακού πραξικοπήματος με όπλα την προπαγάνδα και την συκοφαντία».
«Σήμερα ζούμε την τρίτη πράξη της απόπειρας αυτής. Η πρώτη ήταν την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η δεύτερη με την ασύστολη καταστροφολογία όταν είχατε βάλει όλα σας τα λεφτά στο ΔΝΤ. Τότε παρακαλούσατε τον Τόμσεν να κρατήσει γερά και η διάψευση σας ήταν παταγώδης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ είπε πως  «Μιλάει ο Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να συντάσσεται με τις πιο ακραίες θέσεις των πιστωτών. Που είχε παρουσιάσει ως μονόδρομο τις μειώσεις συντάξεων. Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που περηφανεύεται γιατί ως υπουργός ήθελε να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο. Που μας είπε στην ΔΕΘ ότι θα μειώσει τους φόρους κόβοντας 20 δις από σχολεία και νοσοκομεία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.