, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι νέες πιάτσες ταξί στη Θεσσαλονίκη

(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)

taxi φωτο Σάββας Αυγητίδης
Την επέκταση, τη μεταφορά υφιστάμενων καθώς και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης ταξί ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 21ης τακτικής του συνεδρίασης, σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε συνεργασία με το σωματείο ιδιοκτητών ταξί «Ο Ερμής», στον επαναπροσδιορισμό των χώρων στάθμευσής τους (πιάτσες), στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου των επαναλαμβανόμενων διαδρομών  τους στο κέντρο της πόλης, καθώς και της παράνομης στάθμευσης σε βασικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και με βάση τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, προηγήθηκε η απαιτούμενη αξιολόγηση, χωροθετήθηκαν νέες πιάτσες, ενώ έγινε μεταφορά και κατά περίπτωση επέκταση των υφιστάμενων.
Συγκεκριμένα:
Δημιουργούνται νέοι χώροι στάθμευσης ταξί στις οδούς:

  • Μαργαροπούλου (πίσω είσοδος του Ν. Σ. Σταθμού), 7 θέσεων
  • Κωλέττη (ONE SALONICA), 5 θέσεων
  • 26ης Οκτωβρίου (έναντι Δικαστικού Μεγάρου), 10 θέσεων

Μεταφέρονται οι πιάτσες από τις οδούς:

  • Βενιζέλου (Πλ. Ελευθερίας) στην Ι. Δραγούμη (Τσιμισκή-Μητροπόλεως), 5 θέσεων
  • Π. Μελά (Γρ. Παλαμά-Τσιμισκή)  στην Π. Μελά (Τσιμισκή-Μητροπόλεως), 5 θέσεων
  • Βενιζέλου (Τσιμισκή-Β. Ηρακλείου) στην Βενιζέλου (Β. Ηρακλείου-Ερμού), 3 θέσεων
  • Αγ. Δημητρίου από τον Αρχαιολογικό Χώρο (έναντι του ΥΜΑΘ, στην εσοχή έμπροσθεν του ΥΜΑΘ, 8 θέσεων)

Παράλληλα γίνεται επέκταση της πιάτσας Αμφιπόλεως (Κληματαριά) στο τμήμα της οδού Αμφιπόλεως – Αμμοχώστου – Βοσπόρου, για 5 θέσεις, ενώ καταργούνται οι ανενεργές πιάτσες στις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Κωνσταντινουπόλεως, Μακένζι Κίνγκ και Κεραμοπούλου.
Επισημαίνεται ότι για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των χώρων στάθμευσης των ταξί, θεσπίζονται ειδικοί κανόνες οι οποίοι θα παρακολουθούνται είτε από τη Δημοτική Αστυνομία, είτε από την Τροχαία, είτε από μικτό κλιμάκιο.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανταποκρίνεται στα αιτήματα του σωματείου ιδιοκτητών ταξί ‘’Ο Ερμής’’ για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών, χωρίς να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και συμπλήρωσε: «Στόχος είναι η λειτουργία των μέτρων που αποφασίστηκαν με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.