, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Δεν είμαστε ρατσιστές, έχουμε δικαίωμα στην άποψη…"


«Δεν επιθυμούν την αλλοίωση των σχολείων της περιοχής τους», διαμηνύει  ο Δημήτρης Μιχάκης, νομικός εκπρόσωπος Συλλόγου “Ελλήνων Ωραιοκάστρου”, δύο 24ωρα μετά την ίδρυση του συλλόγου. Ο νομικός εκπρόσωπος των “Ελλήνων Ωραιοκάστρου”, απαντά στον Alpha ότι «ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει», ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενη ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, παρά τον κυβερνητικό σχεδιασμό, διευκρινίζοντας πως η αντίδρασή τους θα γίνει «με σεβασμό προς την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών. Όταν τα βλέπω τα παιδάκια στην τηλεόραση, θέλω να τα αγκαλιάσω. Αλλά τι να κάνουμε όταν γνωρίζουμε ότι είναι άλλοι οι σχεδιασμοί;».
Κατά την άποψη του κου Μιχάκη, «οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου έζησαν τον τελευταίο καιρό μία κατατρομοκράτηση από την κυβέρνηση και από διάφορες περίεργες οργανώσεις για το δικαίωμα της έκφρασής τους της γνώμης τους», ενώ έκανε λόγο για διεξαγωγή των διαμαρτυριών των αντιδρώντων κατοίκων «σε συνθήκες πολέμου. Ενώ γνώριζαν οι αστυνομικές αρχές, για την άδεια του συλλαλητηρίου, εισέβαλαν με μισθωμένα πούλμαν, παράνομα, για να διοργανώσουν αντισυγκέντρωση.»
Ο ίδιος τονίζει πως το μπλοκ της αντισυγκέντρωσης την Παρασκευή 7/10, ήταν εφοδιασμένο με αυτοσχέδια όπλα, ακόμη και τσεκούρια προσθέτοντας πως «μας πνίγει το δίκιο. Βλέπουμε μία βιασύνη από την κυβέρνηση πολύ ύπουλη και ύποπτη. Δεν φταίνε τα παιδάκια, τα παιδάκια τα αγαπούμε, γιατί είμαστε Χριστιανοί. Εμείς αντιδρούμε σε ένα γενικότερο σχέδιο άλωσης της πατρίδος μας». 
Συν τοις άλλοις, ο κ. Μιχάκης γνωστοποιεί πως ο σύλλογος «αποτελείται από μέλη αντιδρώντων γονέων και κατοίκων του Ωραιοκάστρου», σημειώνοντας πως διώκονται οι Έλληνες πολίτες και προπαγανδιστικά χαρακτηρίζονται ρατσιστές προκειμένου «να μειώσουν τα επιχειρήματα των γονέων που αντιδρούν».
Στο ενδεχόμενο να ενταχθούν προσφυγόπουλα σε σχολεία του Ωραιοκάστρου σε επόμενη φάση (σ.σ. προς το παρόν δεν εντάσσεται ο δήμος στο σχεδιασμό) «δεν θα δεχθούμε, όχι γιατί δεν θέλουμε να μορφωθούν αυτά τα παιδιά, αλλά γιατί είναι σχέδιο για να γεννηθούν δικαιώματα μέσω των παιδιών που τα χρησιμοποιούν με γκεμπελικό και ναζιστικό τρόπο η κυβέρνηση και περίεργες ΜΚΟ», προειδοποιεί ο κ. Μιχάκης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.